שלום רב, בהמשך להודעותיי הקודמות, אני בעלת תואר ראשון קיבלתי הצעה לתוכנית לימודים ובה קיבלתי פטור של 8 ש"ש אז התוכנית כוללת לאחר הפחתה 36 ש"ש. ניסיתי להבין מה הכוונה ל 36 ש"ש האם זו תוכנית יחסית קצרה? תוך כמה זמן ניתן לסיים את ההסבה עם כמות כזו של ש"ש, והאם פטור מ 8ש"ש זה טוב?
אשמח להסבר, קרן
מ
מכללת אורנים
תכנית לימודים-הסבה
היי קרן ותודה על פנייתך. אני מציעה שתבררי לגבי התכנית מול מוסד הלימודים בו התעניינת והוצעה לך התכנית. נסי לברר מה זה אומר מבחינת קורסים שאת נדרשת להשלים- כמות קורסים הכוונה ובכמה ימים ניתן לשלב את הלימודים. הדבר משתנה בין מוסדות הלימוד השונים אך לדעתי זה עוד מוקדם כדי לקבל תשובות כי טרם הוכנו המערכות לשנה"ל הבאה. בינתיים נסי לברר בעוד אלטרנטיבות כדי להיות בטוחה שהחלטת על הקצר והטוב ביותר, לפי שיקולייך האישיים. למיטב ידיעתי 36 ש"ש זה שווה ערך לחמישה ימי לימוד בשבוע, אך רצוי לבדוק מול המוסד עצמו. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
ק
קרן
חמש פעמים בשבוע??
האם הסבה לא אמורה להיות יום שלם ועוד חצי יום בשבוע? איך ייתכן ומדובר בחמש פעמים בשבוע? אני יודעת כי בזמן הסבה ניתן להמשיך לעבוד במשרה מלאה (בערך).
תודה, קרן
מ
מכללת אורנים
חמש פעמים בשבוע
היי קרן, קשה להגיד לך חד משמעית ולהסביר לגבי תכנית ספציפית מבלי שאני יודעת את הרקע של לימודייך באופן מפורט כפי שהוא מופיע בגיליון הציונים של התואר שעשית. גיליון הציונים שלך מהתואר בעצם חושף את כל הקורסים שלמדת ובאמצעותו ניתן למצוא חפיפה בין קורסים נדרשים להסבה וקורסים שכבר למדת ועל פיו נבנית תכנית הלימודים. אינני יודעת מהן הדרישות שביקשו ממך בתכנית שקיבלת אבל אני אשמח לבדוק את העניין אם תהיי מעוניינת לפנות אלינו בכדי שנוכל לטפל בדבר. אינני רוצה להטעות אותך לשווא ולכן העניין צריך בדיקה אישית יותר. אנא פני אלינו לבדיקת העניין מול ראש החוג להכשרת אקדמאים להוראה. אין לי מידע לגבי התואר שלמדת בעבר והקורסים הספציפיים ולכן זה די "תלוש" לומר לך דברים באויר. אל תיבהלי כי אולי מדובר בתכנית של יומיים-שלושה בשבוע אך במשך שנתיים....שווה לבדוק את העניין. שיהיה בהצלחה! אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
מ
מכללת אורנים
תכנית לימודים-הסבה
היי קרן ותודה על פנייתך. אני מציעה לך לברר מול מוסד הלימודים בו התעניינת וממנו קיבלת את התכנית שהוצעה לך לגבי כמות הקורסים שהתכנית בעצם מכילה. למיטב ידיעתי, 36 ש"ש הן שוות ערך לחמישה ימי לימוד בשבוע אך מומלץ לבדוק מולם. נסי לברר בינתיים מול מוסדות לימוד נוספים על מנת לנסות ולמצוא את הקצר והטוב ביותר לפי שיקולייך, אך ייתכן וזה יהיה בעייתי בשלב זה של השנה היות וטרם הוכנו המערכות לשנה"ל הקרובה. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.