שלום, אני בעלת תואר שני MBA מנהל עסקים התמחות מימון מהמכללה ללימודים אקדמיים ועוסקת מזה שנים ביעוץ ארגוני, יעוץ עיסקי ופיננסי, מעוניינת לעשות הסבה להוראה לבי"ס תיכון או חטה"ב . האם כדי ללמד אני צריכה תעודת הוראה בלבד או תואר שני M TEACH? מה משך זמן הלימודים בכל אחד ומה המחירים ? האם משרד החינוך נותן מילגות ועל פי מה? בנוסף לנ"ל, אם ברצוני לתרום את יכולותיי ולעבוד עם נוער בסיכון/ שוליים, מה ההשכלה שאני צריכה כדי ללמד במסגרת שכזו? מה סיכויי (בת 48) להתקבל ללמד באחד מבתי הספר של משרד החינוך. תודה מראש על תשובתכם. זיוה
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה בלבד או תואר שני MTEACH
היי זיוה ותודה על פנייתך. היות ואת כבר בעלת תואר שני אין צורך לעשות תואר שני נוסף, אלא רק תעודת הוראה. קחי בחשבון שייתכן ובגלל שהתואר שלך אינו מתחום חינוכי יהיה עלייך להשלים לא מעט קורסים על מנת לסיים את ההכשרה לתעודת ההוראה, כלומר תצטרכי להשלים גם את תחום החינוך וגם תחום דעת אותו תרצי ללמד בעתיד. משך הלימודים של תעודת ההוראה משתנה בהתאם לרקע ממנו את מגיעה ולתעודת ההוראה הרצויה, שכן עושים איזשהי אינטגרציה ביניהם על מנת לבנות תכנית לימודים קצרה ככל שניתן עבורך. על מנת לבנות את התכנית ולקבל מידע מפורט וקונקרטי יותר יהיה עלייך לפנות למרכז המידע במוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד. מלגות ניתן לבדוק בחיפוש מלגות באינטרנט או דרך משרד החינוך. בנוסף לכך, חשוב לי לציין שהגיל עשוי אמנם להוות מגבלה כלשהי אך יחד עם זאת ישנם גורמים שונים המשפיעים על מציאת העבודה בתחום החינוך, כמו מקום מגורים, ביקוש ועיתוי, ולכן מומלץ לבדוק את הנושא לפני תחילתו מול משרד החינוך. לגבי מסגרות החינוך הבלתי פורמאלי שבו את מתעניינת- כל מסגרת שכזו דורשת דברים שונים, חלקן דורשות תואר שני בחינוך נוער בסיכון והדרה בנוסף לתעודת ההוראה וחלקן לא ידרשו אף תעודת הוראה אלא תעודת עובד הוראה, ולכן חשוב לבדוק עם כל מסגרת כזו בנפרד. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.