אני גננת עם ותק 20 שנה. 5 שנים מתוכן בגן משלב לקויי שמיעה. תואר ראשון בחינוך יצירתי (סמינר הקיבוצים) תואר שני במדעי היהדות בהתמחות חינוך ואמנות (מכון שכטר) אני מעוניינת ללמוד אבחון דידקטי. האם עלי ללמוד תואר שני נוסף או מספיק לימודי תעודה בתחום זה? האם נכון שיש הצעת חוק שתאפשר רק לבעלי תואר שני באבחון דידקטי לעבוד בתחום? אשמח לקבל הכוונה למקומות מומלצים במרכז.
ש
שני יונגר
לימודי אבחון דידקטי
שלום מרי,
את יכולה לעשות רק תעודה בתחום האבחון. ובעניין חוקים, יש קושי מאוד גדול עם הדרישה ללימודי תואר שני באבחון דידקטי, כי נכון להיום יש דרישה לתואר שני לכל תחומי הייעוץ למשל, אך לא מוגדר באופן מובהק איזה תואר דרוש. אני מניחה שכך יהיה בסופו של דבר גם עם העניין הזה.
עם זאת, אני מציעה שתבררי לגבי מסלול לתואר שני בנוסף ללימודי התעודה. מי יודע אולי תעדיפי את המסלול הזה על-פני מסלול לימודי התעודה. זה שהחלט שווה בדיקה לדעתי.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
לימודי אבחון דידקטי לתעודה לבעלי תואר שני בחינוך
היי מרי ותודה על פנייתך. נכון לעכשיו לא ידוע על שינוי מבחינת החוק לגבי העסקה לאבחון הדידקטי, מה שאומר שאת יכולה לפנות למסלול זה במסגרת לימודי התעודה. נסי לבדוק את שני המסלולים ולבדוק מה מתאים לך אישית יותר, מה היקף הלימודים, השכ"ל וגורמים נוספים שעשויים להשפיע על החלטתך. אני מציעה לפנות לצוות האתר על מנת לקבל פרטים לגבי מוסדות לימוד במרכז המציעים את המסלול. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.