שלום רב, אני בעלת תואר במדעים והחלטתי לעשות הסבה לתחום הוראת מדעים לבי"ס יסודי. המטרה שלי היא ללמד כמה זנים ואח"כ להמשיך לתואר שני בלקויות למידה/ אבחון דידקטי/ ייעוץ לימודים.... האם אוכל לאחר הסבה לתעודת הוראה לעשות תואר שני בתחומים אלו או שעדיף לעשות הסבה להוראה לחינוך המיוחד או לימודי פסיכולוגיה או חינוך? האם זה בכלל ישנה אח"כ? תודה מראש :)
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראה לבי"ס יסודי/ למיוחד
היי תהל. אני מודה לך על הפנייה. את מתארת פה שני מסלולים שונים: מצד אחד, את מתעניינת בהסבה לתעודת הוראה לבית הספר היסודי, שזה התחום שממנו את מגיעה ולכן מן הראוי שתדרשי במינימום השלמות והתמקדות בעיקר בתחום החינוך ולא במדעים עצמם כתחום דעת. מצד שני, את מדברת על המשך לתואר שני בתחומים הקשורים לחינוך המיוחד. על מנת להמשיך לתואר שני באבחון דידקטי או לקויות למידה עלייך להגיע מתחום החינוך המיוחד, בנוסף לתנאי קבלה שונים הנדרשים. אני מציעה שתבדקי למה מהם את מתחברת יותר ולפעול על פי בחירת ליבך. כמו כן, מתחום המדעים ליסודי תוכלי להמשיך לתואר שני גם בתחום הוראת המדעים. בסופו של דבר הכל תלוי במה את מתעניינת יותר. ההמשך לעתיד והדרכים האפשריות רבות. נסי להתייעץ עם מרכז המידע במוסד הלימודים בו את מתעניינת. אשמח לעמוד לרשותך לשאלות נוספות. שיהיה בהצלחה! אורלי יצחקי- מכללת אורנים.