שלום, אני בעלת תואר ראשון בתקשורת של האוניברסיטה הפתוחה. אני שוקלת לעשות הסבה מקצועית להוראה. אני מתגוררת כרגע בארה"ב ושוקלת חזרה לארץ ותוהה איפה מתחילים לברר....(-: האם ישנו מסלול של אחת המכללות שהוא און ליין? שאוכל להתחילו כבר עכשיו? תוך כמה זמן בממוצע ניתן לעשות את ההסבה,כמה פעמים בשבוע ואיזה מכללות מציעות מסלול זה. תודה רבה ובוקר טוב...
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום מיה,
לימודי הסבה להרואה מתקיימים רק בהוראה פרונטלית, כך שתוכלי להתחיל ללמוד רק עם חזרתך לארץ. מה שכן ההרשמה לשנה הבאה מתקיימת בימים אלו ממש.
המסלול קיים בהרבה מאוד מכללות ברחבי הארץ ואורך כשלושה סמסטרים בדרך כלל. יש מכללות שמציעות מסלולים גמישים ונוחים כי מי שלמעשה מגיע למסלול הזה הוא בדרך כלל אדם עובד. בכל מקרה מה שקובע את אורך הלימודים היא העבודה המעשית, לכן לא ניתן לקצר אותם יותר מידי.
רק עניין אחד שחשוב לציין, אם סיימת את התואר עם ממוצע מעל 90 תוכלי להתקבל לאחד ממסלולי המצטיינים שהם קצרים יותר ואורכים שני סמסטרים בלבד.
אני מציעה שתהיי בקשר עם השירות של האתר שיפנו אותך למכללות מתאימות להסבה בהתאם למקום מגורייך בארץ .
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראה- מאיפה מתחילים?
היי מיה ותודה על פנייתך. תחילה חשוב לי לציין כי מסלול ההסבה לתעודת ההוראה הינו מסלול שבו תכנית הלימודים נבנית לרוב באופן אינדיבידואלי בהתאם לתחום והרקע ממנו את מגיעה, מתעודת ההוראה שבה את מתעניינת וכמובן ממוסד הלימודים בו תבחרי להשלים את הלימודים. ככל שתחום הדעת שלמדת בתואר הראשון קרוב יותר לתעודת ההוראה המבוקשת כך מסלול הלימודים יהיה קצר יותר, כלומר במידה ותבחרי לעשות תעודת הוראה בתחום התקשורת, שהרי בתחום זה עשית את התואר הראשון שלך, כך תדרשי בהשלמת פחות קורסי השלמות ותוכלי לסיים את התעודה במהירות גבוהה יותר.כמו כן, ישנם מוסדות לימוד שדורשים יום התנסות בבתי הספר בנוסף להשלמות והלימודים בפועל, דבר שנראה לי מומלץ מאוד באופן אישי, היות ואת מתנסה ומיישמת בפועל את מה שאת לומדת במהלך השבוע, בנוסף לסטא' אותו תדרשי להשלים לאחר הלימודים לתעודת ההוראה. אני ממליצה לך לבדוק לגבי המסלול במכללות שמעניינות אותך ואולי אף להגיע לימים פתוחים על מנת לקבל ייעוץ פרונטאלי והכוונה אישית בנוגע לתעודת ההוראה. חשוב לי לומר לך גם שהלימודים הם אכן פרונטאליים בלבד- היות ומדובר בתחום החינוך ולכן מכשירים אותך כיצד להפוך למחנכת טובה מן המניין. אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא. שיהיה בהצלחה! אורלי יצחקי- מכללת אורנים.