שלום, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה, אוניברסיטה הפתוחה. מרבית הקורסים של בתחומים: ניהול, תקשורת ו5 קורסים בחינוך. אני מעוניינת לעבוד עם ילדים/ מתבגרים עם לקות למידה והפרעת קשב. חשבתי על לימודים של הסבת אקדמיים להוראה בחינוך מיוחד. שאלות שלי הן: 1. באיזה ארגונים אוכל להשתלב בסיום הלימודים, מלבד משרד החינוך? 2. האם ישנו מסלול לימודים אחר שיכול להיות רלוונטי עבורי (תואר שני שקשור לחינוך), אם כן מהו? 3. ברצוני לעבוד באופן פרטני או קבוצות קטנות בתחום ההתנהגותי- האם מסלול של חינוך מיוחד מקנה לי את הכלים הרלוונטים?
בברכה,
מירית
ש
שני יונגר
לימודי הסבת אקדמאים לחינוך
שלום מירית,
כבוגרת לימודי הסבת אקדמאים לחינוך תוכלי לעבוד בבתי ספר. הרי לשם כך הלימודים כדי להיות מורה, גם אם בחינוך מיוחד. אמנם תמיד תוכלי לעבוד במסגרות לא פורמאליות, אך זהו לא המטרה בלימודים.
גם כדי לעבוד עם ילדים או נוער בעלי לקויות למידה עליך להיות מורה וללמוד בהמשך הדרך אבחון דידקטי או הוראה מתקנת. לכן בכל מקרה מסלול ההסבה נכון לך וכדאי שתקחי הסבה לתחום החינוך המיוחד שממנו יהיו לך יותר פטורים לשני התחומים הנ"ל.
לגבי עבודה בקבוצות קטנות חינוך מיוחד מתאים, לגבי העניין ההתנהגותי, אני לא בטוחה שאת לא נכנסת פה לטריטוריה של פסיכולוגיה, אך עקרונית ייתכן שזה אפשרי.