אני מעצבת גרפית מתקרבת לגיל 40. רוב שנותיי עבדתי בחברת תקשורת גדולה כמעצבת במחלקת השיווק, עריכת תוכן שיווקי, כתיבת תוכן, והנחיית עובדים. למדתי 4 שנים את המקצוע במכללת עמק יזרעאל בתקופה שעדין לא קיבלו תואר ראשון על לימודי עיצוב. לכן אין לי שום תואר ביד. לפני כן שרתתי כמורה חיילת לאחר קורס מורות חיילות. יש לי בגרות מלאה מלפני עשרים ומשהו שנים. ורוב הידע והניסיון המשמעותי שלי בחיים קיבלתי מגידול בנותיי. מה עלי לעבור כדי להתקבל ללימודי הוראה בגורדון לדוגמא? איך מתייחסים למקרה כמו שלי? האם יש איזה שהוא משקל לניסיון חיים וניסיון מקצועי במכללות השונות או באוניברסיטה? או שמא תנאי הקבלה הם אחידים ולא גמישים? ההגיון אומר לי שהחינוך בארץ משתוקק לאנשים שעברו את גיל 35 וגידלו ילדים, אבל זה רק ההגיון שלי. מהי האמת? תודה.
ש
שני יונגר
לימודי חינוך לבני 30+
שלום מירי,
בדרך כלל תנאי הקבלה קשיחים ולא גמישים, אך במכללות לעיתים יכולים להיות יוצאים מן הכלל. אינני יכולה לומר לך אם את יכולה לקבל יחס כזה או באיזו מכללה השנה יהיה קל יותר להתקבל, כי זה לא מידע הידוע מראש, אך אני מציעה שתפני ישירות למכללות שמעניין אותך ללמוד בהן ותנסי להתקבל על סמך וועדת חריגים, מכיוון שאת בהחלט מנוסה.
אני מניחה שתתבקשי לעשות מכינה של גיל 30+ וייתכן ותדרשי גם לבחינה פסיכומטרית. תגיעי חיובית זה לא ארוך, המכינות ארוכות בדרך כלל חודש וחצי בערך כולל הכנה לבחינה הפסיכומטרית, כדי לזרז עניינים. כולם מעוניינים בסטודנטים בוגרים שיודעים מה הם רוצים, אך ההכנה גם היא חשובה, כי צריך להסיר חלודה מגלגלי השיניים במוח.