יש לי BED בהתמחות מתמטיקה לבית ספר יסודי עכשיו אני עושה הרחבת הסמכה לעל יסודי מ ז-י השאלה שלי אני מקבל רשיון הוראה לתיכון ואם בכלל אני יכול ללמד יא ו יב ?? אמרו לי שאין תעודת הוראה לתיכון אפילו באוניברסיטאות אין למי שאין לא תואר שני בהתמחות שלו
ש
שני יונגר
רשיון הוראה לכיתות יא-יב
שלום רמי,
עד כמה שידוע לי כדי לעסוק בהוראה בתיכון יש ללמוד לתעודת הוראה לכיתות ז-יב. ועל מנת ללמד לקראת בגרויות יש להתמחות בתחום הרלוונטי לבגרויות. כמובן שיש לעשות עוד קורסים או השתלמויות הדרושים לכל מורה.
לכן אם למדת לתעודת הוראה לכיתות ז-י אני חוששת שתצטרך לעשות השתלמות כדי שתוכל ללמד גם כיתות יא-יב.
לא כל המורים המגישים לבגרויות בכיתות יא-יב הם אקדמאים בעלי תואר שני. אך בכל מקרה דבר אחד משותף לכולם, רק בעלי רשיון הוראה יכולים ללמד בכיתות יא-יב. כדי לקבל רשיון הוראה יש להיות בעל תעודת הוראה וניסיון כי אתה צריך המלצה של מנהל בית הספר והמפקח.
בברכה, שני
ר
רמי
שאלה על סמך תשובתך
עם כל זאת בארגון המורים הם הדריכו אותי לעשות כך אמרו לי ש תעודת הוראה ז-י תופסת ובררתי ומצאתי שהמון מורים עשו את זה ומלמדים תלמידים לבגרות עכשיו הרחבת הסמכה לכיתות ז-י ואני מלמד בכיתות תיכון בדרך כלל עם המלצת המנהל תופסת לגבי רשיון הוראה ??