אני שוקלת להירשם ללימודי חינוך ומתחילה לאסוף מידע על תנאי קבלה לתואר ראשון בחינוך. ההתלבטות שלי היא בין אוניברסיטה למכללה. האם משהו יכול לעזור לי במידע על תנאי הקבלה באוניברסיטה לעומת המכללה. תודה לכל חברי הפורום.
ד
דקל
עצה
היי רונה! לגבי תנאי קבלה במוסד כזה או אחר, את צריכה לבדוק מול אותו מוסד ספציפי, באופן כללי למכללות לחינוך יש תנאי קבלה זהים ומוכתבים על ידי משרד החינוך ולאוניברסיטאות תנאים אחרים שונים מאחת לשנייה.
אני יכול אולי לעזור לך בשאלה השנייה- אוניברסיטה או מכללה. אני אישית בחרתי במכללה לחינוך על פני אוניברסיטה. זה נכון שבאופן כללי אוניברסיטאות נחשבות יותר יוקרתיות ממכללות, בזה אין ויכוח. אלא שבמקצועות ספציפיים, יש יתרון דווקא בלימודים במכללה מאשר באוניברסיטה, כמו למשל בתחום החינוך. בתחום זה, יש יתרון למכללות לחינוך עקב הניסיון והעבודה המעשית שהן מאפשרות בניגוד לאוניברסיטאות שמאפשרות בעיקר ידע תיאורטי. אני מורה כבר מספר שנים, בעבר למדתי הוראה , וקיבלתי את כל הכלים שהייתי זקוק להם על מנת להתחיל את תפקידי כמורה, עם ביטחון עצמי גבוה, אני משוכנע שהיה למוסד הלימודים חלק מרכזי בכך. פשוט עזרו לי בכל שאלה או בעיה, סיפקו לי אפילו קורס שמטרתו לטפל בהיבטים פסיכולוגיים כגון חרדה בעמידה מול קהל, עזר מאוד!
ל
ליאת
לדקל..
האם לימודי חינוך מיוחד טובים וברמה גבוהה כמו לימודי חינוך רגיל?.
ד
דקל
לליאת
לימודי החינוך במכללות הם ברמה גבוהה גם בלימודי חינוך מיוחד.
אני מציעה לך לפנות ללוח ימים פתוחים ולהגיע למכללת שאת מתעניינת לגביה ושם לפגוש את המרצים ולשמוע על התכניות.