שלום רב, אני בעלת תואר ראשון ושני במשפטים. אני מעוניינת לעשות הסבה אקמדאים לחינוך, אך מתלבטת בין ספרות לאזרחות. האם יש מקצוע שיש לו ביקוש גבוה יותר, מה האופק המקצועי שאני יכולה להגיע אליו עם המקצועות האלו. תודה רבה.
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לחינוך והוראה
שלום סיוון,
לדעתי יש עדיפות למסלול באזרחות. הסיבות הן קושי הלימודים בתחום לבני נוער וגם פעמים רבות מחסור במורים לאזרחות ובוודאי למורים טובים בתחום. בנוסף, יש אפשרות לשיעורים פרטיים באזרחות מה שפחות אופייני לספרות.
עם זאת, מבחינת אופק מקצועי ורמת שכר, באנגלית מתמטיקה ולשון תוכלי למצוא את רמות השכר גבוהות ביותר מכמה סיבות: 1. אפשר ונדרשים הרבה שיעורים פרטיים- מחוץ לשעות בית הספר 2. ניתן ללמד לבגרויות באנגלית ומתמטיקה עד רמת 5 יחל'- גורם המעלה את השכר 3. הבחינה בלשון היא אחת הבגרויות הקשות ביותר לבני נוער ולכן נדרשים שיעורים פרטיים רבים- שוב מחוץ לשעות בית הספר
ברמת העיקרון מורים המכינים לבגרויות מרווחים שכר גבוה יותר ממורים שאינם מכינים לבגרויות, לכן גן ספרות ואזרחות תופסים.
מבחינת האופק המקצועי, לכל מורה יש אפשרויות להתקדם בתחום מערכת החינוך, בהתאם לכישוריו ולשאיפותיו. בכל מקרה להכין לבגרויות זה תמיד מסלול טוב.