אני עורכת דין במקצועי, בת 28. מזה שנתיים בערך אני חושבת ברצינות על הסבה לתחום של חינוך לגיל הרך, מאחר ואינני מוצאת סיפוק במקצוע שלי ומאוד מאוד אוהבת ילדים ועבודה עם ילדים. החלום הוא לפתוח גן ילדים פרטי.
מה אני צריכה ללמוד? איזה רישיון צריך? הבנתי שיש אפשרויות לימוד שונות בתחום- לימודי הוראה לגיל הרך, לימודים לתעודת גננות וכו'.
אשמח למענה :)
ש
שני יונגר
לימודי חינוך לגיל הרך
שלום שלומית,
ראישת עליך ללמוד לתואר ראשון בחינוך עם התמחות בגיל הרך. לאחר מכן ולאחר הסטאז' תעבדי כגננת וחשוב מאוד שתנהלי גן לפני שאת פותחת גן משלך. בוודאי ברור לך שהניסיון מדבר לליבם של הורי הילדים יותר מהכל.
לאחר מכן עליך יהיה לגשת למחלקת החינוך בעירייה בעיר מגורייך ולהגיש בקשה לפתוח גן פרטי. הם יעבירו לך את כל הדרישות הביטחותיות, טכניות וכו' כדי לפתוח גן ולאחר שתעמדי בכל הדרישות תוכלי כמובן לעשות זאת.
לגבי שאלתך בעניין שני סוגי הלימודים, כדי ללמוד גננות שלא לתואר עליך להיות בעלת תואר ראשון בחינוך, ומכייון שאין לך תואר ראשון בחינוך, עליך ללמוד לתואר ראשון בחינוך לגיל הרך.
אני מניחה שתשמעי גם על המסלול להסבת אקדמאים לגננות, אך חשוב לי להדגיש כי כרגע משרד החינוך פותח את הלימודים הללו לבעלי תואר ראשון בחינוך ,פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות.