שלום רב! אני כרגע בשנה השנייה לשירות הלאומי שלי ומתלבטת מה ללמוד בשנה הבאה. בשירות הלאומי אני עובדת עם ילדים בבית ספר יסודי ואני מאוד אוהבת את העבודה. אני נהנית מהקשרים עם הילדים וכן עושה להם מבדקים. במהלך השירות גיליתי על עצמי שמאוד חשוב לי לשפיע ולדאוג לדור ההמשך.( עד עכשיו נמנעתי מלראות עצמי מורה אך לפי שיטת "מה לא אלמד" הצטמצמו התחומים וכן ראיתי שהרבה עושים הסבה כי זו עבודה עם שליחות וכן עבודה נוחה לאמא).
הקריטריונים שאני מעונניית בהם במקצוע בו אבחר,בע"ה, הם עבודה נוחה, עבודה עם אוכלוסייה צעירה, עבודה שאפשר להתקדם ממנה (ללמוד תואר שני שיעשיר את הידע...).אני גם יודעת שארצה ללמוד משהו שיוצאים ממנו עם מקצוע ולא תואר מעניין אך שאין במה לעבוד. בנוסף- אני יכולה להעיד על עצמי שאני סבלנית מאוד ויש לי חיבור לילדים, אך אני לא רואה את עצמי עומדת מול כיתה ומדברת. אני לא מרגישה שיש לי מספיק ביטחון בשביל זה. דבר נוסף הוא שאני חוששת שאני לא איהנה מעבודה זו כי אני כעת בשנת התנדבות ואולי כעבודה, פחות אתחבר לילדים ולעבודה. הייתי רוצה לדעת: 1. האם הקושי שהצגתי, לעמוד מול כיתה שלמה בביטחון יעבור עם הזמן או שהוא לא יאפשר לי לעבוד בתחום זה (וגם יקשה עלי בעבודה המעשית)? 2. אני מאוד רוצה לדעת אם בתחום של חינוך לגיל הרך ארגיש יותר בנוח? 3. אני גרה בדרום ואני רוצה לדעת האם יש יותר ביקוש למורות או לגננות? 4. גננת- האם יש לה אפשרות לעבוד במשרה מלאה? האם התפקיד שלה לא "ניהולי" יותר מאשר "חינוכי"? 5. אני אוהבת מאוד ביולוגיה. כיצד ניתן לשלב תחום זה בלימודי חינוך יסודי/הגיל הרך ?(על יסודי- תחום הביולוגיה היה יותר מפותח אך גיל זה מרתיע אתי מעט)
ממש מצטערת על ההודעה הארוכה אבל לא מצאתי בשום מקום אחר מענה... תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי חינוך והוראה לכיתות נמוכות או לגיל הרך
שלום לך,
מעטות מהמורות שמסיימות את לימודיהן באמת נולדו עם כלל היכולות להיות מורות. אך עם זאת, את מה שיש לך אין לרבות מהמורות שמגיעות ללימודים. לך יש את האהבה לילדים ואת תחושת השילחות החשובה כל כך כדי לעשות את הדברים בצורה טובה באמת.
כחלק מהלימודים ילמדו אותך גם לעמוד מול כיתה להחזיק אותה ולנהל שיעור בצורה טובה. את כולן המפגשים הראשונים עם הכיתה מאוד מרתעים ומפחידים, לכן הלימודים בנויים בצורה הדרגתית, כדי שתלמדי לעשות את הדברים ושתחווי הצלחה בעמידה מול הכיתה ותוכלי להתקדם. זו גם הסיבה שהעבודה המעשית המשמעותית ביותר בלימודים נעשית בשנה האחרונה ללימודים ולא לפני כן.
בנוסף, תמיד תוכלי לשנות כיוון לתחום הגיל הרך, אך זה שונה מאוד ממה שאת מכירה ואינך יודעת אם זה מה שאת אוהבת בהכרח. בהוראה לכיתות א-ג יש גם שכבת גיל מאוד צעירה וגם יהיו לך האפשרויות להתקדם וללמוד תחומים נוספים שתוכלי לעסוק בהם במידה ותרצי בכך בעתיד.
לגבי הדרום, אני מניחה שהביקוש הגדול ביותר (תלוי היכן גרים) הוא למורות מקצועיות לתחומי המתמטיקה והאנגלית, גם ליסודי.
לגבי גננות, העבודה היא במשרה מלאה, תמיד זאת בניגוד למורה שיכולה לעבוד גם במשרה חלקית. לגבי ביולוגיה, זה תחום שפחות נוגעים בו בבית הספר היסודי, אך יש שיעורי מדעים גם בבתי הספר היסודיים מה שבהחלט יכול להשתלב.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
האם כדאי לי לגשת ללימודי חינוך
שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
הקושי שהצגת, לעמוד מול כיתה עלול לעבוד עם צבירת הביטחון והזמן, ואחרי הסטאז', ועלול כמובן גם שלא לעבור, זה משתנה מאדם לאדם. יתכן שבחינוך לגיל הרך תרגישי יותר בנוח, בגלל הגילאים של הילדים ובגלל שהעבודה היא לא לעמוד ולדבר מולכיתה שלמה. ביקוש לעבודה כזו או אחרת משתנה ותלוי עיתוי והיצע וביקוש, על כן אין ביכולתי לדעת אילו עובדי חינוך צריכים בזמן נתון באזור הדרום, למרות שכעיקרון בתחום ההוראה לא אמורה להיות בעיה ובסופו של דבר כולם מוצאים עבודה. גננת כמובן שיכולה לעבוד במשרה מלאה, ואם הגן הוא פרטי בבעלותך היה לתפקידך גם פן ניהולי וגם פן חינוכי. אם תהיי שכירה בגן או שתעבדי בגן עיריה תפקידך יהיה בעיקר חינוכי. לגבי הוראת הביולוגיה-אם את אוהבת את התחום ורוצה ללמד רק ביסודי, תוכלי ללמוד מדעי הטבע והסביבה.