שלום, רציתי לברר מס' דברים לגבי הדרכה: אני לומדת כעת באו"פ ניהול וחינוך. אני עובדת ב-QA ומתלבטת אם לעזוב לתחום של הדרכה והטמעה. רציתי לברר לגבי אילו תפקידים אפשר להתקדם בתחום ההדרכה? מלבד מורה . אני מכירה בהדרכה תפקידים כמו מפתחי הדרכה, רכז הדרכה... בנוסף, 1. רציתי לברר לגבי משכורות של מדריך. 2. כמו שציינתי, אני כרגע לומדת ניהול וחינוך - האם כדאי לי לעשות קורס שקשור להדרכה כדי שאוכל למצוא עבודה בתחום ולהתקדם? או לשנות מסלול? הבנתי מאחרים שאין יותר מידי להתקדם בתחום ההדרכה וגם מבחינת משוכרות היא נשארת אותו דבר. 3. אילו מקומות מומלצים ללמוד הדרכה? והאם יש מקום שניתן ללמוד פיתוח הדרכה תודה.
מ
מכללת אורנים
עבודה בתחום ההדרכה
שירי שלום רב, תודה על פנייתך.
הדרכה והטמעה , או תחום ה QA זהו תחום שלא קשור לחינוך כלל, ובשביל לעסוק בו אין צורך בתעודת הוראה. מי שעובד בתחום לא קשור למשרד החינוך או לבתי ספר., ובד"כ זו עבודה פרויקטאלית . מדריכים עובדים כעובדים חיצוניים השייכים לחברה חיצונית בארגון שמעוניין להטמיע תוכנה, או מערכת כלשהי בארגון, למשל SAP. המשכורות כמו בכל תחום - עולות עם הנסיון, ותלויות בחוזה שסגרת עם החברה בה את עובדת. לכן את צריכה להתמקד ולשאול את עצמך האם את מעוניינת לעסוק בחינוך, כלומר להיות מורה בבתי ספר למשל, ואז עליך לעשות בנוסף לתואר תעודת הוראה, או שאת מעוניינת להתעסק בתחומי ההדרכה וההטמעה ולהיות מועסקת ע"י חברות שמעסיקות מטמיעים ומדריכים לפי פרויקטים. בשביל לעסוק בכך, אין צורך בקורס שקשור להדרכה. פיתוח הדרכה זהו תחום שנלמד בתוך תחומי תארים הקשורים לתארי מדעי החברה,משאבי אנוש ופיתוח ארגוני.