שלום, אני חושבת שהשאלה שלי היא שאלה שחוזרת על עצמה אז מתנצלת מראש.... יש לי תואר ראשון ואני שוקלת לעשות הסבה להוראה בעל-יסודי. אשמח להמלצות על מסלולים איכותיים ובפרק זמן סביר,אני חיה בנגב הדרומי ומעוניינת במסלול שיהיה אפשרי עבורי,הרחוקה,אם לכמה וכמה ילדים ועובדת. שאלה נוספת,האם ניתן ללמד בפועל גם ללא תעודת הוראה ולעשות את ההסבה במקביל? שבוע טוב!
ע
עדי
תשובה והמלצה
שלום נועה,
א. לגבי לימוד בפועל ללא תעודת הוראה- בגדול, מרבית מוסדות החינוך בארץ דורשים תעודת הוראה על מנת ללמד בבית הספר. יחד עם זאת, ישנם מוסדות מסוימים אשר פחות מקפידים על פורמליות התעודה ובוחרים את המורים שלהם על סמך ניסיון בתחום וראיון התאמה.
ב. לגבי מסלול הסבה לעל יסודי- אני סטודנטית שנה שנייה במסלול החממה ליזמות חינוכית של המכון לחינוך דמוקרטי . זהו מסלול המכשיר מורים ומחנכים לבית הספר העל יסודיים (לא רק הדמוקרטיים). ישנו מסלול מדעי הרוח - המקנה לך תעודת הוראה במקצועות-היסטוריה, ספרות או מקרא. וישנו מסלול סביבתי המקנה תעודת הוראה בביולוגיה/כימיה.
המסלול איכותי אשר מכיל בתוכו הרבה מאוד אנשים כמוך, בעלי תואר ראשון, אשר עשו הסבה להוראה ומצאו בית חם, ומסלול אשר יודע להתאים עצמו לצרכים שלהם.
הנהלת האתר תוכל לעזור לך יותר ממני אז לאני מציעה לך לפנות אליהם.