שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל בין תואר ראשון בהוראה BED (חינןך מיוחד) לבין תואר ראשון בחינוך? האם זה אומר שמי שיש לו תואר ראשון בחינוך לא יכול ללמד? ואם יש לי בכיר בחנ"מ האם תואר בחינוך יהיה מספיק? האם התקדמות ללימודי תואר שני תהיה מוגבלת מאלה שמקבלים תואר ראשון בהוראה? והם התואר הזה מוכר למל"ג? תודות רבות.
ש
שני יונגר
תואר ראשון בחינוך או תואר ראשון בחינוך והוראה
שלום אלונה,
ההבדל בין תואר BA לתואר BED הוא בכך שהמכללות מעניקות תואר רשון בחינוך הכולל בתוכו לימודי תעודת הוראה בניגוד לתואר ראשון בחינוך שאינו כולל בתוכו תעודת הוראה ואותה יש ללמוד בנפרד לאחר סיום התואר.
מי שיש לו תואר ראשון בחינוך יכול עקרונית ללמד אך עליו להשלים את תעודת ההוראה במקביל לעבודה.
למה כוונתך בכיר בחינוך מיוחד? אנא הבהירי במה מדובר.
לתואר שני בחינוך יש צורך בתעודת הוראה. כן את חייבת תעודת הוראה. אך תוכלי לעשות אותה במקביל לתואר.
אם התואר מוכר למל"ג, זה כבר תלוי איפה את לומדת.
בברכה, שני
א
אלונה
בהמשך לתשובתך
ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת, התכוונתי לומר שיש לי ציטוט מתוך הכתוב בתעודה: "תעודת מורה מוסמכת בכירה (לבעלת תעודת הוראה) והוסמכה להורות חינוך מיוחד" לאחר 3 שנות לימודים,כך שנותרה לי שנה אחת נוספת להשלמת התואר. התעודה הזו ניתנה ממשרד החינוך. האם עפ"י כל האמור לעיל מספיק שאשלים תואר ראשון בחינוך ולא בהוראה וכן אוכל ללמד ללא השלמת לימודים נוספים כפי שציינת?