שלום 1.ברצוני לדעת מה ההבדל בין תואר שני ב: פסיכולוגיה חינוכית / ייעוץ חינוכי? מבחינת העבודה בשטת - המקום שיכול לעבוד בו בעל התואר !!
2. שמעתי על תואר שני ב הנחית קבוצות! מה אפשרות למצוא עבודה ? צריך הסבר מלא...
תודה
ש
שני יונגר
ייעוץ או פסיכולגיה חינוכית והנחיית קבוצות לתואר שני
שלום שמעון,
פסיכולוג חינוכי עוסק בעיקר בתצפיות וניתוח התנהגויות וכו׳ ואז נותן ייעוץ לילד ולמשפחה לגבי השתלבות הילד במסגרת חינוכית. כדאי שתקרא קצת יותר לעומק על התחום פה באתר.
יועץ חינוכי עובד בתוך מסגרת בית הספר כחלק מצוות בית הספר והוא קודם כל איש חינוך והוראה ורק אחרי כן עוסק בשילוב של תלמידים במסגרת בית הספר. הייעוץ הוא יותר פדגוגי מפסיכולוגי. גם על התחום הזה תוכל לקרוא באתר בהרחבה.
לגבי תואר שני בהנחיית קבוצות, אני באופן אישי לא מבינה מדוע יש ללמוד את התחום הזה לתואר. אין בכך יתרון וזה גם לא מה שיתן לך יותר תעסוקה. כאן כישרון כריזמה ואהבה לתחום הם העיקר.
עדיף ללמוד מקצוע לתואר שני ולעשות קורס מנחה קבוצות לצורך ידע ותעודה. עם זאת, זו דעתי ואתה מוזמן שלא לקחת אותה כעצה.
בברכה, שני
ש
שמעון
המון תודה
המון תודה את האמת התשובות שלך עזרו לי הרבה - כי הייתי מבולבל בין פסיכולוג חינוכי וייעוץ חינוכי ! הנחית קבוצות - חבר שלי עשה קורס קטן והוא נותן הרצאות בבתי הספר ולכן רציתי לדעת המ ההבדל בתואר ששלם בזה!! ממש עזרת לי בתשובה.