אני מעוניינת ללמוד חינוך ורציתי לדעת איפה אוכל ללמוד עם ממוצע בגרות מעל 90 בלי פסיכומטרי. עם 5 יחידות אנגלית. תודה מראש. וובקשה אם מישהי תוכל לכתוב את תנאי הקבלה של לוינסקי!
י
יניב
שלום
שלום מאיה, קיימות מס' תוכניות שניתן ללמוד עם ממוצע בגרויות 90 ומעלה ללא צורך בפסיכומטרי:
1)חינוך בלתי פורמאלי: תכנית המכשירה אנשי חינוך לעסוק במגוון תפקידים בארגונים ומיזמים חינוכיים-חברתיים בקהילה. בוגרי המסלול משתלבים במרכזים קהילתיים, מחלקות נוער, תרבות וספורט ברשויות המקומיות, ארגוני מתנדבים, תנועות נוער ועמותות.
2)קידום נוער: תכנית המכשירה אנשי מקצוע לטיפול, חינוך ולקידום של נוער מנותק וצעירים בסיכון. הלימודים וההכשרה המעשית משלבים בין בסיס הידע הנדרש לזיהוי מצבי סיכון אצל מתבגרים לבין גישות חינוכיות ומיומנויות התערבות התואמות את הצרכים ההתפתחותיים של מתבגרים. תכנית לימודי קידום נוער בחוג מתמקדת בגיל ההתבגרות, ומשלבת תכנים תיאורטיים מדיסציפלינות שונות, בהן פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, קרימינולוגיה ואנתרופולוגיה.
3)חינוך לגיל הרך: תכנית המכשירה אנשי חינוך והוראה למסגרת הגנים.
4)חינוך ליסודי: תכנית המכשירה מורים להוראה במסגרת בתי ספר יסודיים (כיתות א-ו').
יש לקחת בחשבון שתנאי הקבלה משתנים לעיתים משנה לשנה.
לימודי חינוך לתואר ראשון ללא פסיכומטרי
זה תלוי לאיזה מסלול את רוצה ללכת, יש מסלולים כמו חינוך מיוחד שמחייבים פסיכומטרי אבל יש מסלולים שלא חייבים ובאמת אפשר להתקבל על סמך בגרות גבוהה. אני לומדת בלוינסקי בגיל הרך אבל יש לי גם פסיכומטרי, אז הכי טוב שפשוט תרימי טלפון ותשאלי... בהצלחה!