אני בת 39. מעוניינת להיות יועצת חינוכית. בהכשרתי אני הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים. אין לי פסיכומטרי.
שאלותיי: 1. האם עבודה ביעוץ חינוכי - ניתן לעבוד לאחר לימודי תואר ראשון? היכן כן ניתן לעבוד עם תואר ראשון בייעוץ חינוכי שמשיק למקצוע ייעוץ?(יש בבר אילן תואר ראשון בייעוץ חינוכי). 2. במידה וייעוץ חינוכי זה רק לתואר שני - כיצד בגילי מומלץ להגיע לייעד בדרך הכי קצרה וקלה, בהתחשב שאין לי פסיכומטרי.
ש
שולה
לרבקה..
היי... אני יכולה לנסות לעזור לך על סמך ידע אישי שלי וניסיוני בתחום הייעוץ חינוכי. אם ראית הודעה קודמת שלי אני בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי
1) על סמך ידע שלי (כדאי לבדוק), לא ניתן לעבוד בתחום ללא תואר שני בייעוץ חינוכי, נכון שיש מוסדות שמציעים תואר ראשון בייעוץ חינוכי אך אם תבדקי מהם תנאי הקבלה למוסדות של משרד החינוך רוב הסיכויים שתתקלי בדרישה של תואר שני בתחום.
2) על מנת להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי, את צריכה תואר ראשון כלשהו, תעודת הוראה וניסיון בהוראה של מספר שנים (כל מוסד דורש מספר שנים שונה)
אם את ללא תואר ראשון, את צריכה ללמוד לתואר ראשון ותעודת הוראה, בערך 4 שנים, לאחר מכן לעבוד ולהתנסות בתחום ההוראה. אם את ללא פסיכומטרי ובעלת ממוצע בגרויות של 90 ומעלה תוכלי להתקבל למספר מסלולים לתואר ראשון בתחום החינוך, אם לא, תצרכי לעשות פסיכומטרי.
אני יודעת שיש קיצורים ותוכניות אישיות לאקדמאים שרוצים לעבור הסבה להוראה, כך אני נכנסתי לאחר שעברתי ממקצוע אחר. אך לפי הבנתי את ללא תואר ראשון ולכן התהליך יהיה ארוך מאוד עבורך. אולי כדאי להתחיל מתואר ראשון בתחום החינוך ולהשתלב במסגרת החינוכית, לאחר מכן תוכלי להתפתח לתחומים שונים מתקדמים כגון ייעוץ חינוכי...