שלום, אני מתלבטת מאוד לגבי תחום לימודים נבחר. אחת האפשרויות היא ללמוד חינוך והוראה. השאלה שלי היא, מה צריך ללמוד כדי להיות מורה לאומנות ומדעים, איך אפשר לשלב בין שני התחומים בלימודים. וכיצד ניתן להשתלב במערכת החינוכית כמורה לאומנות (האם קיים ביקוש)
תודה והמשך יום נעים.
ד
דניאלה
לגבי הוראת אמנות והשילוב שלה עם נושאים אחרים
הי ליאה, עד כמה שאני יודעת תעודת הוראה באמנות היא תעודה רב גילאית ולפי היכרותי עם המדרשה לאמנות זה לא משהו שניתן לשלב עם מקצוע הוראה נוסף כמו מדעים (שזה תחום אחר לגמרי ואותו דווקא אפשר ללמוד עם שילובים שונים). ההתמחות באמנות היא מאוד מעמיקה ונמשכת 4 שנים (כולל תעודת ההוראה). יש ביקוש למורות לאמנות אבל לפעמים זה תלוי באזור גיאוגרפי ובעיתוי בו את מחפשת. מציעה לך לבדוק באתר של המפמ"רית לאמנות לגבי הדרישה באזור מגורייך (לפעמים מתפרסמות שם ידיעות). אולי בשלב ראשון תחשבי טוב מה התחום אותו את רוצה ללמד ומשם תמשיכי בבדיקה ? בהצלחה
מ
מכללת אורנים
לימודי חינוך
ליאה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
תחילה, הייתי ממליצה לך לבחור בתחום לימודים אחד המעניין ומסקרן אותך ולהתמקד בו. במקומך, לא הייתי בוחרת בשני תחומי דעת שונים כל כך ומשלבת בינהם, אלא מתחילה מתחום אחד (לדוגמא - מדעים ) ומתמקדת בו. דבר נוסף, במידה ותרצי לעשות בעתיד הרחבת הסמכה לתחום נוסף, תוכלי לעשות תעודת הוראה נוספת. במידה וברצונך להשתלב במערכת החינוך כמורה לאומנות, עליך לעשות תואר ראשון באומנות הכולל תעודת הוראה. לשאלתך בנושא ביקוש מורים לאומנות - אני ממליצה לך לברר את הנושא מול בתי ספר באזור מגורייך.