שלום, כתבתי בפורום בעבר, אני זקוקה לייעוץ נוסף. יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, עשיתי הסבה לחינוך מיוחד. אני מעוניינת לעבוד עם ילדים ונוער באמצעות הנחיית קבוצות, אני רוצה גם ללמוד את התחום הייעוצי-טיפולי. ייעוץ חינוכי יכול היה להתאים לי אך אני לא מעוניינת לעבוד בבי"ס. 1. באילו עוד מסגרות אוכל לעבוד כיועצת חינוכית כך שדרך העבודה שכתבתי קודם (הנחיית קבוצות, ייעוץ וטיפול) תוכל לבוא לידי ביטוי? 2. חשבתי פשוט ללמוד הנחיית קבוצות וגם CBT שזהו טיפול התנהגותי קוגנטיבי. החשש שלי הוא שאין לי בסיס מספיק כדי ללמוד CBT. יהיה לי קשה לעבוד בזה באופן פרטי, לעומת עובדים סוציאליים/יועצים חינוכיים שכבר עובדים בתחום. הייתי רוצה שתכתבי את דעתך על-כך, אולי אני טועה ובאמת אין צורך בתואר שני? 3. בעבר ייעצת לי לבדוק אופציה של תואר שני בחינוך מיוחד. אני עובדת עם תלמידים בעלי לקויות למידה וזאת אוכ' שהייתי רוצה להמשיך לעבוד איתה (בעיות למידה, קשיים חברתיים...). האם יש תואר שני בח"מ עם התמחות בלקויות למידה? תואר שני בלקויות למידה אינו טיפולי ולכן לא בטוחה שאלמד אותו. סליחה על האריכות ותודה.
מ
מכללת אורנים
ייעוץ-טיפול ולקויות למידה
שירלי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלותייך - 1. באופן עקרוני העבודה בתחום הייעוץ החינוכי מתנהלת בבתי ספר, אולם על פי מידת הצורך ניתן למצוא עבודה גם בגני ילדים, מתנ"סים, עמותות חברתיות ולעיתים גם מועצות אזוריות. 2. אינני מכירה באופן אישי את שיטת הטיפול CBT, על כן קשה לי לייעץ לך - ממה שמשתמע מדברייך מדובר במעין התמחות/העשרה למי שכבר למד ייעוץ חינוכי/עבודה סוציאלית ואם זה אכן המצב - אז סביר להניח שיהיה חסר לך רקע טיפולי-חינוכי בתחום. 3. קיימים מספר מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד - אני ממליצה לך להשאיר את פרטייך האישיים בשירות האישי באתר ונציג מטעם המוסדות הרלוונטיים יצור איתך קשר בהקדם.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה וחג שמח! אורלי - מכללת אורנים
ל
לילי
למיטב הבנתי
דווקא תואר שני בליקויי למידה מאפשר לך להוציא גם תעודת מאבחנת בהמשך (זה דורש עוד פרקטיקום או משהו. סטודנטית בבית ברל הסבירה לי את הנושא הזה פעם). זה לא יותר קרוב למה שאת רוצה לעשות בעצם.. ?
ש
שירלי
תגובה ללילי
לילי תודה על התגובה, נכון לעכשיו אבחון לא מעניין אותי, אני מחפשת תוספת לעבודה הנוכחית שהיא הוראה מתקנת. הייתי רוצה להמשיך ולעבוד עם ילדים ובני נוער אבל בפאן נוסף של עבודה. ייתכן ואמשיך לתואר שני בלקויות למידה אך אני צריכה משהו מעבר לזה. תואר שני זה לא יקנה לי אפשרויות עבודה מגוונות מלבד מת"לית (מעריכת תפקודי למידה) בבית-ברל. אמנות והנחיית קבוצות ילדים מעניינת אותי. אם יש לך רעיון אשמח אם תכתבי לי. תודה שירלי