שלום רב, אני מסיימת כעת תואר ראשון במכללת "לויסקי" לקראת תואר שני בייעוץ חינוכי. אני מאוד מתלבטת היכן ללמוד: אונ' בר אילן,מכללת אור יהודה, מכללת בית ברל או המכללה האקדמית לישראל בר"ג. לכל מקום היתרונות והחסרונות שלו. האוניברסיטה נחשבת ליותר יוקרתית, אך הלימודים יותר מסיביים. המכללות פחות יוקרתיות ופחות נחשבות, אך ההייחסות היא יותר אישית. בין המכללות אני גם מבולבלת, משום שבית ברל ואור יהודה נחשבות בתחום החינוך, אך המכללה האקדמית לישראל איננה ידועה בתחום החינוך. אשמח לתגובה, שיר.
ד
דורית
כמה כיוונים להתלבטות
היי, אם את מעוניינת בתואר השני בייעוץ חינוכי לשם התקדמות באקדמיה (תואר שלישי בהמשך) אז עדיף באוניברסיטה. אם את מעוניינת בלימודים כדי להתקדם מקצועית ולעסוק בייעוץ חינוכי – עדיף המכללות לחינוך והוראה. הן נותנות כלים הרבה יותר פרקטיים שיעזרו לך בתפקיד עצמו. גם המוניטין שלהם בשוק העבודה הוא מצוין מהבחינה הזו ואין לך מה לחשוש. מה שכן – אני לא בטוחה בקשר לאור יהודה כ"כ...ביחס ללוינסקי בה למדת תואר ראשון וביחס לבית ברל שהיא מכללה ותיקה מאוד (והתואר השני שלה בייעוץ חינוכי הוא מהותיקים והנחשבים בענף) לא בטוח שאור יהודה מאוד מוכרת. לשיקולך.
מ
מכללת אורנים
היכן ללמוד?
שיר שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
כמו בכל תחום בחיים - לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. חשוב לראות עד כמה החסרונות ממסכים על היתרונות - ולעצם העניין: לכל מוסד לימודים יש יתרונות וחסרונות, אינני מסכימה עם כל האמירות שקבעת כי הלימודים באוניברסיטה יותר מסיביים - הלימודים במכללות להוראה הינם ברמה גבוהה ביותר, דורשים הרבה מאוד מאמץ והשקעה ושמים דגש על תחומים אחרים מאוניברסיטאות - כגון פרקטיקה ועבודה בשטח. היום מכללות להוראה נחשבות מאוד ובעלות מוניטין בשוק העבודה. לסיכום אני חושבת שבבחירת מוסד לימודים קיימים הרבה מאוד שיקולים שכדאי לקחת בחשבון - קירבה גיאוגרפית, שם ומוניטין בשוק העבודה, צוות הוראה אקדמי איכותי, איכות הסטודנטים והתרשמות אישית. עליך לבחון כל מוסד על פי הקריטריונים שציינתי כולל קריטריונים נוספים החשובים לך.