שלום לכולם! אני שוקלת להתחיל לימודי הוראה/חינוך..אך רציתי לדעת מה הההבדל ביניהם? או שאין הבדל כלל...? האם תואר בחינוך מקנה עבורי את האפשרות לעבוד כמורה בבית ספר? ואם כן אז לאיזה שכבת גיל זה מתאים?-כיוון שראיתי שקיימת חלוקה, בין לימודי חינוך/הוראה לחטיבות הביניים וליסודי..אם כך מה קורה עם לימודים בתיכון?
אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם!
מ
מורה
לימודי חינוך והוראה
שלום לך,
אשמח לעשות קצת סדר:
על מנת להיות מורה בבי"ס עליך לעשות שני דברים: הראשון הוא תואר ראשון (מה שמקנה לך ידע בתחום הדעת שבו את מתעניינת לעסוק) והשני הוא תעודת הוראה (בתחום הדעת המבוקש). בנוסף לאלו, עליך לעשות סטאז' (שהוא למעשה רשיון ההוראה שמקנה לך את הזכות להיכנס ולעבוד במערכת החינוך). את הסטאז' עושים לרוב בשנה הרביעית ללימודים. סה"כ 4 שנות לימוד (תואר+תעודת הוראה).
לגבי הוראה ביסודי/חט"ב/תיכון - הדבר תלוי כמובן בתחום הדעת (אנגלית למשל ניתן ללמוד לכל הגילאים, אך יש תחומים שהם רלוונטיים רק ליסודי או רק לתיכון). בכל מקרה, בשלב בו את בוחרת מסלול לימודים, את יכולה לבחור איזה מסלול שאת חפצה בו.
תודה רבה!! אך דבר אחד עדיין אינו ברור לי..
ראשית,מודה לך מאוד על התשובה המפורטת אך לצערי עדיין איני מבינה מס' פרטים.. התואר שמקנה לי ידע בתחום זה נקרא..?חינוך?הוראה?או שילוב של שני תחומים..? לגבי תעודת ההוראה-זה נכלל בתואר הראשון?זה לימודים שונים מהתואר עצמו?תעודת ההוראה ניתנת בסוף התואר? במידה ורוצה ללמד בתיכון,זה אומר שאני צריכה לבחור קודם תחום מסויים ועל פיו בוחרת כך את התואר הראשון?שוב,או שהתואר זהו למעשה תואר כללי שחובה על כל אחד אשר רוצה לעסוק בהוראה, ורק אחרי שעוברים אותו אז בוחרים באיזה תחום דעת להתמקצע? אשמח אם תתני עבורי דוגמה המסבירה את תהליך רכישת מקצוע זה לאדם שרוצה ללמד בתיכון למקצוע ספרות,פסיכולוגיה,מתמטיקה או כל מקצוע אחר.
רב תודות לך! דאלי
מ
מורה
לימודי חינוך והוראה - המשך
שלום דאלי, מי שרוצה להיות מורה לתחום דעת מסויים (ספרות/מתמטיקה/אנגלית וכו') צריך/ה לעשות תואר באותו תחום ידע (דהיינו תואר ראשון בספרות למשל) ובמקביל לעשות קורסים לתעודת הוראה בספרות. במהלך הלימודים עושים קורסים הן לתואר והן לתעודת הוראה (אך בסופו של דבר מקבלים 2 תעודות נפרדות). בהנחה שסיימת בהצלחה את כל הקורסים (הן לתואר והן לתעודת ההוראה) את מקבלת את שתי התעודות באותו הזמן.
ד
דאלי
תודה רבה!
תודה רבה על ההסבר המפורט...בהחלט עזרת לי!