שלום, תמיד רציתי ללמוד חינוך(מיוחד, לקויות למידה), או קלינאות תקשורת. אבל סיימתי ביה"ס עם בגרות חלקית אחרי הצבא ניסיתי להשלים על מנת להמשיך לימודים במכללות יעודיות בתחומים(גורדון, אורנים, הדסה)אבל היה לי מאוד קשה לא הצלחתי לשלב את 4 ימי הלימוד אינטנסיבי לבגרויות עם משרה מלאה, אז עזבתי את זה. היום - כעבור 6 שנים אני יודעת שזה עכשיו או לעולם לא -אז נרשמתי לפתוחה לבנתיים קורס "פסיכולוגיה בחינוך" ...אני מאוד מתלבטת בין חינוך בדגש ללקוי למידה או פסיכולוגיה בחינוך .. אין שם הוראה. אני לא יודעת איזה תואר יתן לי מגוון אפשרויות להתפתחות ותעסוקה בתחום? מבלי הכרח לתואר שני? ומאיזה תואר אני יוכל לעשות אפיקי מעבר ללימודי קלינאות תקשורת/ חינוך מיוחד אם בכלל? אשמח לעזרתכם,
א
איריס
היי
שלום, אני סטודנטית באו"פ 6 שנים מסיימת השנה את התואר. ובמקביל את תעודת ההוראה מאחת המכללות בדרום. התואר בפתוחה מאד מפרה ומעשיר אך לא פשוט. במידה ותצטרכי הכוונה פני אליי למייל אשמח לעזור לך. אגב, תעודת ההוראה שלי בחינוך מיוחד וזה מאד מספק. ההתמחויות בפתוחה הם ליקויי למידה . את יכולה לקחת קורסים בחינוך ובפסיכולוגיה כולל הקורסים המתקדמים. בשלב מתקדם של התואר אחרי שצברת 85 נק"ז את תוכלי ללמוד במקבילח לצורך תעודת הוראה בחינוך מיוחד. קלינאית תקשורת זהו תואר בפני עצמו והוא נלמד במכללות במסלול של 4 ימים.
ד
דור
לאיריס
ראשית תודה על התגובה שמחתי לקרוא את התשובה ולראות שישנה אפשרות נוספת. איזה תואר את עושה בפתוחה? אני מנסה לראות מהי כתובת המייל שלך אך אין קישור(אולי אני חייבת להיות רשומה בכדי לראות מיילים?)
מ
מכללת אורנים
אפיקי מעבר
דור שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלות בנושא האוניברסיטה הפתוחה אני ממליצה לך ליצור קשר בפורום המיועד לכך.