שלום שני, אני סטודנטית שנה שניה לכלכלה ומנהל עסקים. קשה לי לראות את עצמי עוסקת בכלכלה ולא בחינוך. לכן שאלתי היא,כשאסיים את התואר מה עליי לעשות על מנת להיות מורה? האם תעודת הוראה ולא תואר בהוראה יביא לכך שהמשכורת תיהיה נמוכה יותר או להפסד הטבות? תודה רבה :)
ש
שני יונגר
הסבה להוראה
שלום הילה,
ישנם מסלולים רבים מאוד ונוחים מאוד לבוגרי תארים ראשונים המועניינים בהסבה להוראה.
העדר תואר בחינוך לא יגרע משכרך או מכישוריך כמורה בעתיד כיוון שהמסלולים להסבה מכשירים אותך להיות מורה מן המניין.
לגבי הטבות במקצוע, יש צורך להמשיך וללמוד לאורך השנים על-מנת להעלות את השכר ולהתמקצע בתחומים נוספים. באופן כללי, השכר עולה גם בהתאם לוותק והתקדמות בין תפקידים. האופציות רבות מאוד.
אם תבחרי בכך תוכלי לעבור הכשרה כמורה לכלכלה ומנהל עסקים אם את אוהבת את התחום או בתחום אחר בהתאם להתאמתך ולכיוון המשיכה שלך במהלך הלימודים.
הלימודים מתפרשים בדרך כלל על מסלול של שנתיים כאשר בסוף השנה הראשונה תתבקשי לבחור את מסלול ההתמחות שלך לשנה השנייה.
אם את רוצה לקבל הצעות למסלולי לימוד באזור מגורייך פני לשירות של האתר, האפשרויות רבות ולכן אני ממליצה מאוד על סקר שוק בין מוסדות הלימוד, בחרי את זה שתרגישי שייתן לך את מירב הכלים כדי להיות מורה מצויינת.
בברכה והצלחה, שני
ה
הילה
שאלה נוספת ואחרונה
מעולה. בדיוק על זה חשבתי.להיות מורה לכלכלה ומנהל בתיכון.אך אם ארצה להיות גם מורה למתמטיקה האם תיהיה אפשרות לבחור התמחות זו בשנה שניה של ההסבה? כלומר גם מורה לכלכלה ומנהל וגם מורה למתמטיקה?או שלנוכח התואר שיש לי אוכל לעסוק רק בכלכלה ומנהל? זהו זו השאלה האחרונה...:) תודה רבה שני סייעת המון!
ש
שני יונגר
שלום הילה
שלום הילה,
אני שמחה שקלעתי למה שרצית.
לשאלתך, כדי לעבור למקצוע אחר ניתן לעשות קורסים ושלמות בהמשך הדרך ואפילו תוך כדי העבודה בפועל.
לגבי ההסבה עצמה, תוכלי למעשה לבחור, ככל הנראה בהתאם לממוצע ציונים והעדפה וביקוש למורים בכל תחום. אבל אין קשר ישיר בהכרח למה שעשית בתואר הראשון.
את תמיד מוזמנת לכתוב ולשאול, גם בעתיד.....בשביל זה אנחנו פה.
המו המון הצלחה, שני
נ
ניקול
עוד משהו שאולי יעזור
הי הילה, רק רציתי לספר לך שעקרונית את יכולה להתחיל ללמוד לתעודת הוראה תוך כדי התואר הראשון. אני התעניינתי לא מזמן ואמרו לי שאני יכולה להתחיל ללמוד לתעודת הוראה אחרי שסיימתי 75% מחובות התואר הראשון (אצלי זה יהיה בשנה השלישית של התואר וזה כמובן בתנאי שאסיים את כל חובות התואר הראשון). אני בדקתי את זה בבית ברל. אני הולכת להוציא תעודת הוראה בצרפתית שזה גם מה שאני לומדת לתואר ראשון. אם זה רלוונטי לך אז אולי אפשר לבדוק את הסידור הזה בעוד מכללות.