אהלן,רציתי להתייעץ לגבי 2 דברים עיקריים: 1- קראתי על תחומי ההתמחות שיש בחינוך ואיני יודעת היכן אני רואה את עצמי לפי שם ההתמחות. מעניין אותי מאוד התפתחות הילד ואני רואה את עצמי עובדת ומטפלת בילדים מבחינה רגשית והתנהגותית וגם מלמדת שיטות לימוד שונות (האם זה מחייב שהם לקויי למידה?),מייעצת להורים או מורים, לא עוסקת בהוראה בבי"ס. אז לפי כל זה- באיזה תחום להתמקד? איזה תעסוקה יש בתחום לא דרך בי"ס? ומה השכר לעיסוק כזה?
2. בחירת מוסד לימוד- איזה מוסד חינוך בארץ -אוניבסיטה/מכללה, עומד כרגע בתור מקום חזק ללימוד תחומי החינוך? להסיק זאת רק לפי דרישות פסיכומטרי או לאו-דווקא? תודה רבה על כל עזרה,חג שמח!
מ
מכללת אורנים
תחום החינוך ומוסד לימודים
לינור שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלותייך: 1. תחום החינוך הינו תחום רחב היקף המסתעף לתתי תחומים רבים, מאחר וקיימים מספר תחומים שמעניינים אותך כגון התפתחות הילד, טיפול בילדים וכו'... אני ממליצה לך לקרוא באתר את כל האינפורמציה בנושאים הללו - חינוך לגיל הרך, חינוך מיוחד, לקויות למידה וייעוץ חינוכי. לאחר שתקבלי את מלוא האינפורמציה תחליטי באיזה תחום להתמקד ומהו המסלול בו עליך לבחור. בנוסף, תוכלי להיעזר ביועצי לימודים מטעם מוסדות הלימוד השונים. לא ניתן לענות, כרגע, על שאלות בנושא שכר או פרנסה מאחר וציינת מספר רב של נושאים שמעניינים אותך. 2. בבחירת מוסד לימודים נלקחים הרבה מאוד פרמטרים בחשבון - מוניטין, איכות צוות הוראה, דגש על הפרקטיקה, כיתות לימוד קטנות, סביבת לימודים ועוד. ישנם הרבה מאוד מוסדות בעלי שם ומוניטין מקצועי, עליך ליצור קשר עם כמה מהם ולבחור את המוסד המתאים לך ביותר, בהתאם לקריטריונים שציינתי.