שלום. יש לי כמה שאלות בנושא חינוך מיוחד וייעוץ חינוכי: 1. איזה תואר מקבלים במכללה,( למשל מכללת אורנים) B.Ed או B.A ומה ההבדל בין שני סוגי התארים מכל הבחינות- המשך לתואר שני, קבלה לעבודה, וכ'ו... 2. האם באוניברסיטת חיפה, אפשר לעשות את הסטא'ז בשנה רביעית תוך כדי לימודי תעודת הוראה וכך לסיים הכל תוך 4 שנים, או שבשביל שאוכל אח"כ ללמד אני חייבת לעשות 5 שנים? 3. זה נכון שבשביל ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי אני חייבת 3 שנות נסיון בהוראה? זה בלתי אפשרי להתחיל ללמוד ותוך כדי לעבוד כמורה? 4. האם אני אצטרך השלמות מתואר ראשון בחינוך מיוחד לתואר שני בייעוץ חינוכי? 5. כשהמטרה בסוף היא להשתלב בשוק, איפה הכי עדיף ללמוד, באוניברסיטה או במכללה?
מ
מכללת אורנים
מכללה או אוניברסיטה
הדר שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
1. יש לבחון את הנושא מול מוסד הלימודים בו תבחרי ללמוד, קיימים מוסדות לימודים בהם החוג לחינוך מיוחד הינו דו חוגי (לדוגמא מכללת אורנים) עליך לבחור בנוסף לחוג לחינוך מיוחד - חוג נוסף, לדוגמא: אזרחות, אנגלית, ספרות, לשון וכו'... התעודה המתקבלת בסוף הינה או B.Ed או B.A, תלוי בחוג הנוסף אותו בחרת. (אין הבדל בין התארים שניהם מתקבלים כתואר ראשון.) אין לכך שום השלכה על הקבלה לתואר שני או קבלה לעבודה. 2. עליך לברר את הנושא מול הגורמים המתאימים באוניברסיטת חיפה. 3. ברוב מוסדות הלימוד יש צורך בנסיון הוראתי של 3 שנים. לא ניתן להתחיל ללמוד במקביל. 4. זה משתנה בין מוסדות הלימוד, בחלקם אין צורך בהשלמות, עליך לברר זאת באופן פרטני מול כל מוסד. 5. לא ניתן לענות על שאלה זו באופן חד משמעי מאחר ויש מספר שיקולים שיש לקחת בחשבון - איכות הוראה, צוות הוראה וסגל המרצים, כיתות לימוד קטנות, פרקטיקה מול תיאוריה, מוניטין וכו' - ממליצה לך לערוך ברור פרטני מול כל מוסד ולהחליט על פי שוקולייך האישיים.