יש לי תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע , יש לי נסיון של 10 שנים בהייטק, ואני מעוניין לקבל פרטים על הסבת אקדמאיים להוראה: מהם האפשרויות שעומדות בפני? איפה ניתן ללמוד, מה משך זמן הלימודים, האם ניתן ללמוד בלימודי ערב? כמה זה עולה?
בברכה
שי
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום שי,
כדאי שתנסה לברר לגבי תוכנית "חותם" הם מחפשים אנשי חינוך המגיעים מתוך שליחות ומעבירים אותם הכשרה ייחודית. במידה ותימצא מתאים כמובן.
בגדול לימודי הוראה למי שאינו סטודנט לחינוך אורכים בערך שנתיים במסלולי ההסבה השונים. כמעט כל מכללה מקיימת אותם. קיימים גם מסלולי לימוד בלימודי ערב לנוחיותך. כמו כן, תוכל לבחור מסלול של גילאים אותם אתה מעדיף ללמד, גיל הרך בי"ס יסודי תיכון, חינוך מיוחד וכו'. והכי חשוב תוכל להתמחות בתחום הלימודים הקודם שלך כמורה למחשבים או מורה לכלכלה או מורה למנהל עסקים.
עלות הלימודים היא בסביבות 14K-17K לשנת לימוד.
בברכה, שני
נ
נרי
אפשרות נוספת – M.TEACH
יש לך אפשרות נוספת והיא להוציא תעודת הוראה במסגרת תואר שני שנקרא MTEACH. מי שמתקבל לתכנית (יש דרישות לציון גבוה בתואר הראשון) מקבל מימון שכ"ל ומלגות קיום. את התואר הזה מלמדים כבר במספר מכללות להוראה (בגדולות ובטובות כמו בית ברל ואורנים), כדי לך לבדוק אם אתה עומד בתנאי הקבלה.
מ
מכללת אורנים
M.TEACH
שי שלום רב,
תכנית 'חותם' היא אופציה טובה עבורך, תכנית ה-M.TEACH הינה אופציה נוספת - תואר שנ י+ תעודת הוראה בבית הספר העל יסודי, במשך כשנתיים. המתקבלים לתכנית זו הינם בעלי ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון. מלגות מימון מלאות עבור העומדים בתנאי משרד החינוך (יש לברר באופן מסודר מול מוסד הלימודים בו תבחר.)