שלום, אני בת 29 , בעלת תואר ראשון בחינוך והיסטוריה . סיימתי בממוצע 89 . בשנה הקרובה כנראה שאתחיל ללמוד במסלול הסבת אקדמאים לתעודת הוראה בחינוך מיוחד. רציתי לשאול כמה דברים : 1) האם כשארשם מאוחר יותר ללימודי תואר שני , האם ממוצע ציוני התואר הראשון יהיה רלוונטי או ממוצע לימודי התעודה ? 2) האם מיד בתום לימודי ההוראה אוכל להירשם ללימודי תואר שני או ללימודי תעודה באיבחון דידקטי ? (אולי צריך ניסיון בהוראה ) 3) מהי הדרך הטובה ביותר לרכוש ניסיון בתחום כבר בתקופת הלימודים ? האם יש מסגרות בהם אוכל ללמד מעבר לשעות הקבועות במערכת לסטאז? 4) האם לימודי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד יש גם באוניברסיטאות? האם יש עדיפות ללימודי הוראה ממקום ספציפי ? (מכללה או אוניברסיטה) סורי על כל השאלות הארוכות האלה:) תודה מראש, שרון
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד
שלום שרון,
בהצלחה בלימודייך השנה, תשובותי לשאלותיך: 1. הכל תלוי לאיזה תואר שני תרשמי, אם תרשמי לתואר שני בחינוך מיוחד, כמבון שתצטרכי את תעודת ההשלמה, זאת כי הקורסים בה יהיו רלוונטיים יותר מהתואר הראשון. אם תבחרי בכל מסלול אחר תציגי את התעודה המתאימה. ייתכן ושתי התעודות תעזורנה, תלוי בקורסים מהם תבקשי לקבל פטור. 2. אני מניחה שתוכלי להרשם, אך לרוב חלק מהדרישות הן נסיון בהוראה של כמה שנים, חלק מעניין האבחון הוא הנסיון שלך, כמו כן, על-מנת שיהיה לך קל יותר למצוא מקום לעשות בו את הסטאז' כדי להגיע מבפנים (לא חובה, אבל מומלץ). 3. זו שאלה מצויינת, סטודנטים רבים לא עוסקים בתחומים שיסייעו להם בסוף לימודיהם ואלו הזוכרים כי התואר הוא רק חלק מהעניין מרווחים הכי הרבה. כל מסגרות ההתנדבות כגון: ידידים, פר"ח ודומיהם בתחומי החינוך המיוחד זה חלק מהנסיון שתוכלי לצבור עוד במהלך התואר, כמו כן, עבודה כמורה מחליפה או פרויקטים נוספים ורבים שקיימים בתוך בתי ספר בעיקר הבלתי פורמליים הם הכיוון שכדאי שתלכי בו. זו תהיה תוספת מרשימה לקורות החיים שלך. 4. עד כמה שידוע לי לימודי ההסבה מתקיימים רק במכללות. עם זאת נסי להעזר בשירות החינמי של האתר כדי להיות בטוחה. לגבי העדיפות בין מכללה לאוניברסיטה, זה עניין אישי שלך, יש הבדל באופי הלימודי בתכנים ואני מניחה שגם ברמה בין המוסדות השונים, אין ביכולתי להמליץ על מוסד כזה או אחר. לכל מוסד יתרונות וחסרונות, אבל הכי חשוב לוודא שהתואר מוכר במל"ג.