אהלן, אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות והייתי רקדנית בעבר (בבית ספר לאומנויות). רציתי לשאול האם יש אפשרות לעשות תעודת הוראה במחול (לחטיבה ותיכונים) מבלי לעשות תואר ראשון במחול? בנוסף, אני יודעת שיש בווינגייט קורס לתעודה של מדריכת מחול, האם זו תעודה שניתן לעבוד איתה בבתי ספר תיכונים?
תודה רבה מראש..
ש
שני יונגר
הוראת המחול
שלום ב.ג.
לא ניתן ללמד בבתי ספר תיכוניים ללא תעודת הוראה ותואר ראשון. נכון להיום קיימות מסגרות שונות להסבת אקדמאים לתעודת הוראה מה שמקצר את התהליך עד לקבלת תעודת ההוראה מרגע תחילת הלימודים.
לגבי הוראת המחול, העובדה שרקדת בעבר מהווה דווקא יתרון בקבלה ללימודי ההוראה כיוון שיש כמות שעות ריקוד שעליך להביא עבורם אישור שיכולות לחסוך לך קורסים במהלך הלימודים.
במידה ותבחרי להיות רק מדריכת מחול לא תוכלי להצטרף לאף אחד מהוועדים ולא תוכלי לקבל תנאים קבועים ממשרד החינוך, לכן עדיף ללכת למסלול כפי שתארתי לפניך למעלה.
מקווה שעזרתי,
שני
ב
ב.ג
תעודת הוראה במחול
היי שני, תודה על תגובתך. האם ידוע לך על מוסדות בהם ניתן ללמוד להוראת מחול בלבד, ללא צורך בתואר ראשון נוסף? (אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות). תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
מוסדות לימוד להוראת המחול
שלום,
אני יודעת שיש מסלול להסבת אקדמאי להוראת המחול בסמינר הקיבוצם, ישנו גם קורס שלא לתואר במכללת אוהלו בקצרין. אולי יש עוד מוסדות, אך אלו תעודות המוכרות על-ידי משרד החינוך, מה שמאוד חשוב לך ולדרך בה את מעוניינת ללכת בה.
ייתכן ויש עוד מוסדות שאני לא מכירה, כדאי שתעזרי בשירות החינמי של האתר לשם איתור מוסדות אלו.
בברכה, שני
מ
מעיין
האם יש ביקוש להוראה למחול בבית הספר היסודיים והתיכונים ?
שלום רב .אני מעוניינת ללמוד תואר במחול וחינך בסמינר הקיבוצים ורציתי לדעת אם יש ביקוש למורה למחול בשוק העבודה?
נ
נועה חזן
לימודי הוראת מחול
שלום מעיין,
ישנו ביקוש למורים למחול בארץ, בעיקר במגזר הפרטי. בנוסף, מורים רבים למחול מלמדים בחוגים שונים אחר הצהריים ובנוסף, לעיתים קרובות משלבים תעודת מדריך כושר כדי להשלים הכנסה. קחי בחשבון שמדובר במשרה שלרוב מתקיימת אחר הצהריים ובערב ויש לשלב מספר חוגים במהלך השבוע כדי להגיע למשרה מלאה.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
נ
נעמה
ללמד חוג מחול
היי, מה צריך ללמוד כדי להיות מורה למחול בחוג? במתנ"סים וכאלה?
ש
שירה סלילת - יועצת לימודים
מורה למחול
שלום נעמה, ישנם מקומות חינוך בלתי פורמלי שיקבלו אותך ללא תעודה, אלא רק על בסיס יכולות וניסיון. אם את רוצה ללמד בעזרת תעודה את צריכה להוציא תעודת הוראה במחול שניתן להוציא אותה רק במקביל ללימודי תואר ראשון.