היי, רציתי לשאול- 1. האם יש אפשרות לעבוד בחנ"מ ללא ת. הוראה (על רקע ניסיון בחנ"מ בבי"ס מוכר שאינו רשמי) או שאין מצב שדרך משה"ח עובדים ללא התעודה.
2. אם אני משלימה ת. הוראה בחנ"מ ועובדת בבי"ס רגיל, אני אקבל גמול על התעודה הזו או רק כאשר בפועל אני אלמד בכיתה של חנ"מ?
אני שואלת את השאלות כי אני מתלבטת בין להשלים ת. הוראה של חנ"מ, או ישר ללכת לתואר 2 בחנ"מ ללא תעודה ( כי הבנתי שללמוד את שני הדברים ביחד זה לא כ"כ ריאלי כי לא יישארו לי ימים לעבוד).. אני כמובן מעדיפה ללמוד תואר 2 אך אם אני לא אוכל לעבוד בתחום ללא ת. הוראה אז אין טעם להקדים את המאוחר יחד עם זאת, בעתיד היותר רחוק אני חושבת על תחום טיפולי, ככה שאולי "חבל" לי לבזבז את הזמן על השלמת ת. הוראה בחנ"מ ועדיף לי כן ללמוד תואר 2 בחנ"מ שיפתח לי את האופציה להגיע לתחום. (כי התואר הראשון שלי הוא בהוראת הביולוגיה וכרגע כדי ללמוד תחום טיפולי נדרשות לי הרבה השלמות והבנתי שחנ"מ יותר קרוב לתחומים הטיפוליים)
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. תודה רבה.
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד
שלום,
1. לא ניתן לעבוד במשרד החינוך ללא תעודת הוראה או בארגונים פורמליים בהוראה ללא תעודת הוראה 2.אכן תקבלי גמול מתאים כאשר תהיא מוסמכת ותלמדי במסגרת חינוך מיוחד 3.אם הנך מתעניינת במקצוע ההוראה עלייך להשלים תעודת הוראה אם הנך מתעניינת בלימודי טיפול והדרכה תואר שני יתאים לך יותר