ערב טוב, תודה רבה על תשובותייך. יש לי עוד כמה שאלות: לאחרונה גיליתי שיש קורס ב "מרכז שי" בבאר שבע של מתאמת שילוב וגם ניתוח התנהגות,שאלתי היא 1.האם זה תחום שנדרש ומספיק להיות בעל תעודה זו כדי לעבוד(בנוסך שי לי תואר רב תחומי בחינוך ומשאבי אנוש)?? 2.מה עושה מתאמת שילוב בשונה ממשלבת? האם בשטח ההורים רוצים תעודת הוראה או תואר בח"מ והקורס בסופו של דבר זו הוצאת מיותרת? 3) מה המידע שנתון ברשותך אודות מכללת "חמדת הדרום"?איך היא מבחינת רמה,האם היא מכללה מוכרת? 4)אם אני עושה תעודת הוראה בחינוך מיוחד רב גילי אוכל לעבוד אחרי הלימודים גם עם גיל הרך? מצטערת על ריבוי השאלות אך הנני מתלבטת וזקוקה לסדר בבלאגן. אשמח להיענותך. תודה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
לובה שלום,
1.כן 2. מתאמת שילוב/סייעת/משלבת, זוהי דמות מסייעת והיא בד"כ זו שמתווכת בין ההורים , בית הספר הגננת/המורה ואנשי מקצוע נוספים שעובדים עם הילד.
על פי משרד החינוך, כל מי שיש לו 12 שנות לימוד יכול לשמש בתפקיד סייע. ישנן סייעות רבות בוגרות מסלולים שונים של לימוד הוראה בחינוך המיוחד ובד"כ הן משולמות באופן פרטי על ידי ההורים.
רוב ההורים יעדיפו רקע לימודי מתאים לתפקיד שמתאמת השילוב ממלא.
כדי לבחון אם המכללה שציינת מוכרת, פני ל"מועצה להשכלה גבוהה" ובקשי לבדוק את הנושא.
לא תוכלי לעבוד בגיל הרך אם תבחרי במסלול רב גילי (6-21), אם הנך מעוניינת לעבוד עם גיל הרך למדי התמחות בגיל הרך