שלום רב, על מנת להיות גננת / משלימהבמשרד החינוך האם אני חייבת תעודת הסמכה? אם למדתי במסלול חינוך (3-8) 4 שנים כולל סטאז' אבל לא הגשתי מספר עבודות, לכן יש לי רק גיליון ציונים ואישור של תקופת הלימודים.עד כה עבדתי עם ילדים עד גיל 3, כלומר צברתי נסיון של 10 שנים המלצות, האם זה אפשרי להיות גננת במשרד החינוך? רק עם הניסיון ואישור הלימודים ? בהמשך לשאלתי האם כדאי לגשת לראיון במשרד החינוך ללא הסמכהו/או תעודה האם יש סיכוי להתקבל?
מ
מיטל ווארפול
גננת מוסמכת
אורנה שלום, גננת מוסמכת היא עובדות הוראה וחינוך גננת בעלת תעודת הסמכה ממוסד דו-שנתי מאושר ומוכר להכשרת מורים וגננות. 1.עלייך להשלים לפחות תעודת הוראה לגיל הרך, כדי לקבל הסמכה בהוראה, כדי לעבוד כגננת. 2.אני ממליצה לך לפנות למשרד החינוך ולנסות לקבל הכרה על שעות ההוראה שצברת עד כה ולבנות לך תכנית לימודים מקוצרת יותר. מעבר לכך, אם עברו יותר מ5 שנים מתחילת הלימודים כאקדמאית לא יוכרו הקורסים שלמדת. 3.פני למוסדות האקדמיים המכשירים לתעודת הוראה לגיל הרך ולמשרד החינוך לקבלת פרטים נוספים.
בברכה מיטל ווארפול
נ
נועה
גננת מוסמכת באישור משרד בחינוך
שלום. אני סטודנטית שנה ג' ועושה תואר בתיאטרון +תעודת הוראה (א'-יב). אני מתחילה שנה הבאה הרחבת הסמכה לגיל הרך באפרתה (לימודים במשך שנתיים) תוך כדי שנה ד' של התואר. 1) האם זה מספיק לי על מנת להיות גננת ומנהלת גן, בגן ילדים בוגרים(3 עד 5) באישור של משרד החינוך?
2) תוך כדי התואר וההסמכה, איזה עבודה מומלצת לי דרך משרד החינוך שיכול לצבור לי ותק בגיל הרך?
3) באיזה שלב כדאי לי לפנות למשרד החינוך ולהציע את עצמי בתור גננת ומנהלת גן? (הבנתי שקשה לקבל גן ממשרד החינוך בשנים הראשונות לאחר ההסמכה..) איך זה עובד? איך מתחילים?