שלום. אני מסיימת השנה תואר ראשון בחינוך וכן מסתיימת לה שנת הסטאז׳. אני שוקלת מאוד ברצינות להתחיל תואר שני. מכאן כמה שאלות מטרידות: 1- האם שנת הסטאז׳ נחשבת כשנת ניסיון ( במוסדות שונים נדרשים 3שנות ניסיון בהוראה)? 2- התעניינתי בעבר בתחום הייעוץ החינוכי אך רבים גרמו לי לחשוב אחרת (לא מתגמל, עומס בתפקיד,שעות עבודה מרובות מדי ומסגרות רבות ליועץ יחיד). האם אלו נכונים? 3- פרט לייעוץ חינוכי אינני מתעניינת בתחומי החינוך. האם ניתן ללמוד תואר שני בתחום אחר וחמה כולל התהליך? 4- התחוומים העיקריים שמענייינים אותי כרגע הם מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה. האם הדבר אפשרי? כמה שנות לימודים נדרשות? להתייחסותכם אודה.
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים
שלום,
תנאי הקבלה ללימודי ייעוץ חינוכי תואר שני אינם כוללים ניסיון עבודה בהוראה אלא נסיון בעבודה בתחום (הדרכה, טיפול ייעוץ או הוראה/התערבות פרטנית). שנת הסטאז' נחשבת לנסיון תעסוקתי בתחום.
תפקיד היועץ החינוכי, הינו תפקיד מתגמל מעניין ומסב הנאה למי שתעניין בפדגוגיה, פסיכולוגיה ועבודה מערכתית. היקף העבודה נע בין 12 שעות שבועיות ל36 שעות שבועיות תלוי היכן תשובצי (גן/יסודי /תיכון) משרה מלאה או חצי משרה...
אם הנך גננת עדיף לך להתעניין בייעוץ חינוכי לגיל הרך.
כדי ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה יהיה עלייך להשלים לימודים בחוג לפסיכולוגיה שימשכו כ-2 סמסטרים ובהמשך לגשת למבחן מתא"ם.
מכיוון שרק סיימת את הלימודים, אני ממליצה לך לא לרוץ ולהרשם ללימודים נוספים אלא לנסות ולהתמקצע תחילה ולהחליט אילו תחומים בעבודה קרובים יותר לליבך, איזו אוכלוסייה ואיזו מסגרת ורק בהמשך תוכלי לקבל החלטה ראוייה מה יותר מתאים לך