שלום, שמי חגית ואני מתעניינת בלימודי חינוך בלתי פורמלי. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש דבר כזה תואר ראשון בחב"פ או שהתואר הוא כללי בחינוך עם התמחות בחב"פ? אם כן, היכן ניתן ללמוד? 2.מטריד אותי קצת עניין התעסוקה. רציתי לדעת היכן ניתן להשתלב מבחינת משרות ומקומות עבודה, האם יש קושי במציאת עבודה בתחום, האם ניתן לעבוד במקומות עם שעות עבודה מסודרות מהבוקר עד הצהריים או שזה בד"כ לא ככה? גם לגבי השכר, האם המשכורות במקצוע הן נמוכות או ממוצעות...אודה לקבלת תשובה פרטנית וברורה היות ולא מצאתי תשובות על זה באינטרנט בכלל.
תודה רבה מראש, חגית
ר
רינת
תואר ראשון בחב"פ
הי חגית, אנסה לעזור ע"ס בירור שאני עשיתי לפני שנרשמתי ללימודים:
1. התואר הוא תואר בחינוך במסלול לחינוך בלתי פורמאלי שבסיומו מקבלים תעודת "עובד חינוך". 2. יש אפשרות לשלב את המסלול גם עם תעודת הוראה לעל יסודי או עם חינוך מיוחד (זה בד"כ אורך יותר זמן). 3. המכללה היחידה באזור המרכז שמציעה תואר בחב"פ היא בית ברל. 4. מקומות עבודה שבהם ניתן להשתלב בסיום התואר: מתנ"סים, מחלקות נוער תרבות וספורט ברשויות מקומיות/ממשלתיות, עמותות, תנועות נוער וגם יש כמה בוגרים פה במסלול שאני יודעת שפתחו עסק עצמאי ומעבירים חוגים שונים. 5. שכר ושעות עבודה – אני מניחה שזה תלוי בארגון ובותק וגם באופי העסקה (כשכירה או כעצמאית).
שיהיה בהצלחה !
מ
מיטל ווארפול
חינוך בלתי פורמלי
חגית שלום,
1. לימודי חינוך בלתי פורמלי מקנים תואר "בוגר בהוראה" (B.Ed.) ותעודת "עובד חינוך בקהילה" מטעם משרד החינוך(מכללת בית ברל) לעומת זאת במכללת אורנים הלימודים מקנים תואר B.Ed - בחוג לחינוך חברתי קהילתי+ תעודת עובד חינוך
2.תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי מכשיר אנשי חינוך לעסוק במגוון תפקידים בארגונים ומיזמים חינוכיים-חברתיים בקהילה. כבוגרת המסלול תוכלי להשתלב במרכזים קהילתיים, ארגוני מתנדבים, תנועות נוער עמותות וכו'.....
בנוגע לנושא השכר עלייך לעיין באתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לקבלת פרטים