היי. אני נורא מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד ופסיכולוגיה, אני יודעת שאין כזה תואר ואני לא יודעת לאן לפנות.. שני הנושאים מעניינים אותי ובעיקר החינוך מיוחד אך חשוב לי להדגיש שאני לא רוצה להיות מורה , אני מעוניינת יותר לעבוד עם הבעיות של הילדים ולהמשיך בעתיד ללמוד מאבחנת . אשמח מאוד אם תעזרי לי להבין מה עלי ללמוד קודם תואר בחינוך מיוחד או תואר בפסיכולוגיה או שאולי תואר בפסיכולוגיה/ חינוך ולאחר מכן להשלים חינוך מיוחד? תודה מראש
מ
מיטל ווארפול
לימודי חינוך מיוחד
אור שלום,
אם מעניין אותך לעבוד עם אוכלוסיית החינוך המיוחד אבל לא בהוראה כדאי ללמוד תואר ראשון מדעי ההתנהגות או תואר ראשון בפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית ובעתיד להתמקצע וללמוד לימודי תעודה המתאימים לתחום (לדוגמא תארפיסטית ABA). יחד עם זאת חשוב לציין כי תתקשי להשתלב במסגרות פורמליות של החינוך המיוחד ללא תעודת הוראה/תואר ראשון בחינוך מיוחד, וגם יחסר לך ידע מתאים...
אנא פרטי מהי כוונתך "אני מעוניינת לעבוד עם אוכלוסיית חינוך מיוחד" במה? בטיפול או בחונכות? בברכה מיטל ווארפול
א
אור
חינוך מיוחד ופסיכולוגיה
היי מיטל. תודה רבה שענית לי. הכוונה שלי היא שאני מעוניינת לעבוד בתחום החינוך מיוחד ולהמשיך להיות מאבחנת/ יועצת בעתיד. אני פחות רוצה להיות מורה אלא לעסוק בהתחמות של הטיפול/ חונכות. אני בטוחה שאני אצטרך להתנסות בהוראה כדי להתקדם. אך אני לא בטוחה במה עלי להתחיל. איזה תואר לעשות האם לשלב פסיכולוגיה או רק חינוך מיוחד. תודה רבה על ההתייחסות.
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד+פסיכולוגיה
שלום,
כדי לדעת איזה מסלול לימודים לבחור עלייך להחליט עם איזו אוכלוסייה(חינוך רגיל/מיוחד) הנך מעוניינת לעבוד והאם הנך מעדיפה ייעוץ הדרכה וטיפול (תואר ראשון ייעוץ חינוכי/ תואר ראשון פסיכולוגיה וחינוך) או הוראה (תואר ראשון חינוך/חינוך מיוחד)