אני מתלבטת בין לימודי חינוך מיוחד ללא תעודת הוראה, לבין עבודה סוציאלית. גיליתי על עצמי שאני מאוד אוהבת לטפל בילדים אוטיסטים, ילדים בעלי תסמונת דאון, וילדים בעלי פיגור שכלי בינוני וקשה. ההתלבטות שלי היא כזאת: אני לא רוצה ללמד בתוך כיתה גם בגלל שיש לי פחד קהל, וגם בגלל שאני לא יודעת אם אני מתאימה ללמד. מה שכן חשבתי עליו הוא להיות מטפלת, לעבוד בעמותות.. עכשיו שאלתי היא האם תואר ללא תעודת הוראה בחינוך מיוחד אני יכולה להשתלב בעמותות ובטיפול? או שאני צריכה תואר בעבודה סוציאלית לשם כך? תודה רבה!!
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שמרית שלום,
קיימים הבדלים רבים בין תואר ראשון בחינוך מיוחד לבין תואר ראשון בעבודה סוציאלית. חינוך מיוחד כשמו כן הוא הוא מכשיר אותך להיות מחנכת או מורה בחינוך המיוחד, אך אם את מעוניינת לשלב גם עבודה טיפולית יהיה עלייך להשלים לימודי תעודה טיפוליים כדי להתמקצע לא רק בהוראה אלא גם בטיפול.
מאידך, אם תחום הטיפול קרוב יותר לליבך אז"י עדיף להתמקצע כבר מההתחלה וללמוד עבודה סוציאלית. תואר ראשון בעבודה סוציאלית מכשיר אותך בטיפול עם אוכלוסייה של חינוך מיוחד ואוכלוסייה אבנורמלית, לרוב טיפול קוגנטיבי התנהגותי או פסיכודינאמי.
אני ממליצה לך להכנס למוסדות שונים ולהתעניין בתוכניות הלימודים ולקרוא קצת על מהות הקורסים-מה נלמד, סוג הפרקטיקה אפשרויות התעסוקה ועוד ועוד.........