שלום, אני מעוניינת בלימודי תואר שני בהתמחות בליקויי למידה. הייתי רוצה לדעת מהו ההבדל בין התארים שמקבלים באוניברסיטה העברית, בר אילן, ות"א ? מה ההבדל בין מומחה ללקויות למדיה לבין מאבחן דידקטי? מהו התחום בו כל אחד מהם יכול לעסוק? והיכן לומדים אבחון דידקטי?
תודה רבה!
מ
מיטל ווארפול
לימודים-לקויות למידה
מרינה שלום, כדי להיות מומחית בעבודה עם אוכלוסייה המאובחנת כלקויי למידה עלייך להיות לרוב בוגרת חינוך מיוחד או תואר שני בלקויות למידה בשילוב עם לימודי אבחון דידקטי או ללא. הכל תלוי היכן תבחרי ללמוד לדוגמא באוניברסיטת תל אביב בוגר התוכנית ללקויות למידה תואר שני מקבל גם תעודת תואר שני מומחה בלקויות למידה וגם תעודה מאבחן דידקטי כלומר הוא לא רק מומחה בהתערבויות פרטניות או קבוצתיות באוכלוסיית לקויי למידה אלא גם יכול לאבחן פורמלית את אוכלוסייה זו אבחון התקף במשרד החינוך ובאקדמיה.
לא מומלץ ללמוד רק אבחון דידקטי מכיוון שחוקק חוק בכנסת בו הוחלט כי החל מהשנים הבאות מאבחן דידקטי יוכר ככזה רק אם יש לו גם תואר שני ומי שאין לו יאלץ להשלים.
אוניברסיטת בר אילן-מכשירה את הסטודנטים ללימודים עיוניים ומחקריים לצד התמחות יישומית הכוללת אבחון וטיפול בלקויי למידה. לימודי התואר השני אינם מעניקים תעודת מאבחן דידקטי תוכלי להרשם ללימודי אבחון לקויות למידה כבוגרת תואר שני בלקויות למידה
האוניברסיטה העברית-מעניקה MA בחינוך במגמת לקויות למידה- מומחים בלקויות למידה. רבים מהבוגרים שלהם מועסקים כמאבחנים ומטפלים בלקויות למידה במכוני אבחון שונים (במסגרות פרטיות במוסדות להשכלה גבוהה ועוד), הן בילדים והן במבוגרים. גם כאן לא מוענקת תעודת מאבחן דידקטי אלא תעודה של מומחית בלקויות למידה.
בהצלחה רבה מיטל ווארפול
מ
מרינה
ההבדל בין התמחות בלקויות למידה למאבחן דידקטי
תודה רבה על התשובה! עדיין אני מבולבלת בעניין ההבדלים בין תפקיד המומחה לבין תפקיד המאבחן הדידקטי. מה המשמעות של אבחון פורמלי לעומת מומחה בהתערבויות פרטניות או קבוצתיות? מה המבאבחן הדידקטי יכול לעשות מעבר למה שהמומחה בלקויות למידה עושה?
מ
מיטל ווארפול
הבדלים
מרינה שלום, בוגר התוכנית ללקויות למידה תואר שני מקבל תעודת תואר שני מומחה בלקויות למידה כלומר הוא מומחה בהתערבויות פרטניות או קבוצתיות (טיפול רגשי, לימודי, חברתי) באוכלוסיית לקויי למידה.
לעומת זאת מאבחן דידקטי הוא מומחה באבחון לקויות למידה ובכתיבת תוכנית או המלצות להתערבות- אבחון התקף במשרד החינוך ובאקדמיה. מאבחן דידקטי הוא האדם הממליץ למסגרות לימודיות שונות על הקלות (הערכת זמן, התעלמות משגיאות כתיב, הקראת שאלון ועוד...) עבור התלמיד או הסטודנט.
בברכה מיטל ווארפול
ר
רעות דנון
מצטרפת לשאלה לגבי מוסד נוסף
הבנתי שיש גם בבית ברל תכנית בנושא (ויש לי שם חוויה טובה עוד מהתואר הראשון). תוכלי להסביר בבקשה איזו הכשרה הם נותנים ביחס למוסדות שציינת קודם ? תודה !