שלום, הרבה שנים אני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית מכיוון שהייתי מדריכה בפנימיית ילדים בסיכון והתחברתי לתחום. אני מתקבלת למכללת תל חי,והתרשמתי לטובה מהמקום. אך לאחרונה,התחלתי לעשות בייביסיטר על ילד מיוחד עם בעיות התפתחות ומשך אותי הכיוון של חינוך מיוחד. הבעיה היא שאני לא מעוניינת לעבוד בתחום ההוראה, לא רוצה לעמוד מול כיתה של ילדים מיוחדים או מורת שילוב או יועצת חינוכית, ארצה משהו יותר פרטני, טיפולי.. לנפש ,לבעיה.(כפי שאוכל לעשות בעבודה סוציאלית) ולא הלתקדמות הילד לדוגמא במקצועות הבית ספר. אשמח לקבל פירוט על עבודות שאפשר לעבוד בהן לאחר קבלת תואר ראשון בחינוך מיוחד.,מבחינת עבודה סוציאלית אני מודעת לעבודות בתחום. תודה רבה, ניתן לשלוח גם תשובה למייל.
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד או עבודה סוציאלית
שלום לירז, אם אינך מעוניינת לעבוד כמורה בחינוך מיוחד לא כדאי לבחור במסלול לימודים לחינוך מיוחד רק אחרי שיהיה לך תואר שני בתחום ניתן יהיה להשתלב בעבודות טיפוליות שונות אך מהות התואר הראשון הוא הכנה לקראת הוראה בחינוך המיוחד.
עומדות בפנייך מספר אפשרויות בניהם תואר ראשון קלינאות תקשורת, תואר ראשון ריפוי בעיסוק. ניתן ללמוד תואר ראשון עבודה סוציאלית ולמקד את ההתנסות בשדה והפרקטיקה ברווחת המשפחה: לדוגמא שירותים לילדים, לנוער, ולמשפחה ועוד....(אוניברסיטת חיפה) או לבחור מגמת התמחות לדוגמא עבודה סוציאלית במגמה פרטנית קבוצתית (אוניברסיטת בר אילן).
לימודי עבודה סוציאלית כוללים לימודים בתחומים רבים כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, התפתחות אבנורמלית, לימודי רווחה, טיפול סוציאלי, מדיניות חברתית, פסיכולוגיה של האישיות ועוד.
הרבה תלוי ברפרטואר התעסוקתי שתכווני אליו כלומר אם מעניין אותך חינוך מיוחד כדאי להשתלב במסגרות כגון מתי"א, עמותת אלוט, העמותה לילדים ונוער בסיכון ועוד....