אני גננת בוגרת המסלול לגיל הרך בסמינר הקיבוצים (BED), ונסיון של 13 שנים בעבודה בגנ"י פרטיים. מאחר ושני בני שייכים לחנ"מ יש בי רצון עז לעבוד עם אוכלוסיה זו. בדקתי את האפשרויות העומדות בפני ונראה כי כל מסלול בו אבחר להתמקצע(אבחון דידקטי, ניתוח התנהגות, הוראה מתקנת) יש צורך בתואר ראשון בחינוך מיוחד. האם ידוע לכן על תחום בו הכשרתי כמורה וגננת במסלול הגיל הרך מספקת לצורך המשך לימודי באחד מתחומי החינוך המיוחד? אם אעשה הסבת אקדמאים לחנ"מ האם בגילי (40+ בסוף תקופת הלימודים)אוכל להתקבל לעבודה במשרד החינוך או בכל מסגרת אחרת רלוונטית? תודה!
מ
מיטל ווארפול
התמחות -חינוך מיוחד
שלום, כדי להתקבל ללימודי מנתחת התנהגות מוסמכת אין צורך בלימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד. תוכלי להתעניין באוניברסיטת תל אביב/וינגייט נוסף לכך אם מעניין אותך לימודי אבחון דידקטי אני ממליצה לך לבחור במסלול ללימודי תואר שני לקויות למידה המשלב לימודי אבחון דידקטי וכבוגרת חינוך לא יהיה לך קושי להתקבל-תוכלי לפנות לאוניברסיטת תל אביב שם מתקיים מסלול זה. מעבר לכך כל לימודי התעודה או קורסים באבחון דידקטי מבקשים כחלק מדרישות הקבלה תואר ראשון/תעודת הוראה בחינוך מיוחד ולכן כדי לקצר את התהליך לא הייתי ממליצה לבחור בהכשרה זו.
ניתן להתעניין גם בלימודי טיפול ABA במרכז שי לדוגמא