שלום רב, אני מחפש מידע לגבי תואר שני בחינוך כהסבה מקצועית, יש לי תואר ראשון - אגרונום ועוסק בחינוך דרך קרן קרב, וגם שאלה בעניין- האם תואר שני בחינוך יפטור אותי מתעודת הוראה, ואם לא אז האם יש תואר שני בשילוב תעודת הוראה.
בברכה, עודד
מ
מיטל ווארפול
לימודי תואר שני
שלום עודד, האם אתה מתעניין בלימודי חינוך כדי לעבוד בהוראה? האם מעניין אותך תחו החינוך המיוחד או לקויות למידה?
תואר שני לא יפטור אותך מתעודת הוראה אם תרצה לעבוד בהוראה. קיימים מסלולים להשלמת תעודת הוראה לאקדמאים אשמח לתשובתך כדי להמשיך ולייעץ
בברכה מיטל ווארפול
ע
עודד
מענה
בס"ד
שלום מיטל, תודה על התגובה, באמת הכוונה להשתלב במשרד החינוך, הלימודים צריכים להשתלב עם עבודה במשרה מלאה, או לפחות קרוב לזה. התחומים שמעניינים אותי כרגע הם חינוך מיוחד או ייעוץ, אך אני זקוק לעוד מידע כדי להבין לאן זה מוביל ומה הם אפשרויות התעסוקה בהמשך.
כמו-כן יש נתון אחד מרכזי שלא הצלחתי לברר, והוא רמת השכר במשרד החינוך, כולם מפנים אותי לטבלאות המפורסמות, אך יש כל מני תוספות כך שלמעשה לא ברור מה השכר באמת, אולי יש לך במקרה מידע גם בזה.
בברכה, עודד
מ
מיטל ווארפול
לימודי חינוך והוראה
שלום עודד, לא ניתן לשלב לימודים אקדמאיים ועבודה במשרה מלאה, לדוגמא המסלול להסבת אקדמאים במכללות החינוך השונות הן לרוב 3 ימי לימודים+עבודה מעשית יום נוסף. או תואר שני בייעוץ חינוכי 3 ימי לימודים והתנסות מעשית. אני ממליצה לך להכנס לאתרים של האוניברסיטאות השונות ולקרוא על החוגים השונים במדעי החברה וחינוך. השכר במשרד החינוך כולל גמול על וותק, והכשרה אקדמאית בהתאמה לשכר בסיס. קיימים הבדלים בשכר בין יועץ חינוכי למורה אך ההבדלים בשנים הראשונות הינם מינוריים.