היי אני בעלת תואר ראשון בחינוך ייעוץ חינוכי ויש לי תעודת הוראה בחינוך מיוחד וגם רשיון הוראה מתלבטת במה להמשיך ללמוד: רוצה תחום טיפולי- חשבתי על חינוך מיוחד אבל מה אפשריות שאני יכולה לעשות גם כדי להיות מטפלת ? אני אוהבת תחום טיפול רגשי , מה אני יכולה לעשות כדי להיות מטפלת רגשית ? (לא תחום האומנות ) אני גם מתחילה תעודה טיפול התנהגותי ABA, האם יש עבודה בתחום זה ? (לא ניתוח התנהגות , ולא מעוניינת לבמשיך למנתחת התנהגות ). רוצה ושואפת למשהו טיפול , במיוחד טיפול רגשי אשמח לעזרה
נ
נועה חזן
בחירת לימודי המשך
שלום לורה,
בתור בוגרת לימודי תואר שני בחינוך מיוחד את יכולה להמשיך להיות מורה אך השכר משתפר וגם נפתחות אפשרויות קידום שונות במשרד החינוך (לא רבות). אם את מחפשת משהו יותר פרטני, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול רגשי אך אני לא רואה סיבה ללמוד קורס ABA אם את לא מעוניינת לעסוק בניתוח התנהגות. את יכולה לנסות לפנות לתחום הפסיכותרפיה אצל ילדי ונוער מה שיחבר אותך למה שאת עושה היום, לפחות מבחינת גילאים של המטופלים. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.
המשך
היי תודה לך על העצה , לא ידעתי על זה קןדם אני אברר. אך אני רוצה גם להתקדם ולעשות תואר שני , מה את ממליצה לי להמשיך? . מצד אחד משהו טיפולי . מצד שני מבוקש תודה לך
נ
נועה חזן
המשך לימודים לאחר לימודי חינוך
שלום לורה,
תוכלי תמיד לפנות לייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי ולקויות למידה למשל - אלו תחומים פרטניים יותר שמאפשרים לך לקיים סוג של טיפול ולעבור תהליך עם הילדים שאת מלמדת בבית הספר. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי - אני חושבת שזה תחם שיענה על מה שאת מחפשת.