שלום לך הנני בוגרת תואר רב תחומי בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה ומעוניי לעשות הוראה בחינוך המיוחד בשילוב עם מקצוע האנגלית לבתי ספר היסודיים ....וובכן ביררתי ומצאתי שיש תוכנית כזאת אך ורק במכללה האקדמית לחינו אוהלו..שאלותיי הן 1)האם כדאי לעשות הוראה שכזאת ? 2)האם מכללת אוהלו היא טובה והתעודה שלה מוכרת במשרד החינוך? 3)האם כאשר אני יחפש עבודה בבתי ספר למוסד שממנו קיבלתי את תעודת ההוראה תהיה משמעות עבור הבית ספר(מדברת על בתי ספר ערביים)? 4)והאם בעזרת תואר זה והוראה שכזאת אני אוכל לעבוד בו זמנית כמורה לאנגלית ביסודי וכמו כן במתי"א או כמורת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל?? אודה לך מאוד אם תעני לי על שאלותיי...יום נעים.
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה בחינוך מיוחד
שלום דנית, מכללת אוהלו הינה מכללה המוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה. ואם כך, היא תהיה מוכרת על ידי משרד החינוך אם מעניין אותך אוכלוסיית החינוך המיוחד, ואת מעוניינת לעבוד כמורה לאנגלית בחינוך המיוחד, כדאי ללמוד את תעודת ההוראה שציינת. לא הבנתי את שאלה 3, אנא כתבי אותה שוב כבוגרת תעודת הוראה בחינוך מיוחד עם התמחות אנגלית תוכלי לעבוד בבתי ספר יסודיים כמורה לאנגלית וכמחנכת כיתה, וכמובן תוכלי להשתלב כמורת מתי"א או מורת שילוב.
בברכה מיטל ווארפול
ד
דנית
תודה רבה לך על תשובתך ובהמשך לשאלה 3
שאלתי היא האם תעודת הורה ממכללה שהיא ישראלית כמו אוהלו ואורנים אוכל ללמד למשל בבתי ספר ערביים,או שיש תעודות הוראה לבתי ספר ערביים ולבתי ספר ישראלים בלבד,כלומר יש נגיד מכללות שהן ערביות שאקדמאים שהם דוברי השפה הערבית עושים שם את ההוראה.
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום דנית, נית ללמוד לתועודת הוראה בעברית או בערבית, הכל תלוי במה את תבחרי. כבוגרת תעודת הוראה בעברית תוכלי לעבוד גם בבי"ס ערבי.