שלום מיטל, אני מתקשה כבר הרבה שנים בבחירת המקצוע אותו ארצה ללמוד ולעסוק בו בעתיד, מאחר ואני כבר בת 26 אני יודעת שהגיע הזמן לקבל כבר החלטה. אני מתעניינת בתואר בחינוך בלתי פורמלי מאחר והבנתי שהוא משלב בתוכו לימודי פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. אני מתחברת אל הפן הטיפולי והייעוץ והחיזוק של ילדים ובני נוער עם קשיים רגשיים. פחות אל החינוך "המסורתי" ויותר אל החינוך האלטרנטיבי, חיזוק הילדים והעצמה אישית. אך עם כל זאת והרצון לתרום ולשנות אני נורא חוששת מהעתיד הכלכלי במקצוע. אני לא מעוניינת בחיים קשים עם משכורת מינימום או 5000 שקלים לחודש, במיוחד לאחר 4 שנות לימוד לתואר ראשון ואולי גם לימודי המשך של שנתיים- שלוש במקצועות כמו תרפיה באמצעות בעלי חיים, פסיכותרפיה הוליסטית או אימון אישי. אודה לך אם תוכלי להאיר את עיניי לגבי סוגי המישרות האפשריות לאחר התואר וממוצע השכר בתחום. (באתרי המכללות כתוב רק נורא בכללי שאפשר להשתלב בעבודה במערכות החינוך הציבוריות, הפרטיות , במגזר השלישי ובמערכת הפורמלית עם נוער בסיכון.) סליחה על ההודעה הארוכה, ותודה מראש!
מ
מיטל ווארפול
לימודי ייעוץ וטיפול
שלום אלה, תודה שפנית אלינו, כפי שציינת בהודעה נראה כי אינך מעוניינת לעסוק בחינוך ועל כן גם לימודי חינוך בלתי פורמלי יכולים פחות להתאים לך. מהסיבה שתעסקי בחינוך אך לא במסגרת הפורמלית של משרד החינוך כלומר פנימיות עמותות וכו' ופחות בתי ספר. מאידך ציינת כי מעניין אותך תחום הטיפול והייעוץ ולכן כדאי לך להתעניין בתואר ראשון בעבודה סוציאלית או בלימודי ייעוץ חינוכי או לימודי פסיכולוגיה אלא הם התארים השמים דגש על ייעוץ טיפול הדרכה ועוד...חשוב לציין כי אם תבחרי לימודי ייעוץ חינוכי, כעובדת משרד החינוך את מחוייבת לתעודת הוראה. הדיסציפלינה הטיפולית הינה אינטנסיבית מבחינת ההשקעה אך כמובן שתוכלי לראות תוצאות בסופו של דבר. הכל תלוי היכן תשתלבי בעבודה. מסגרת פרטית או ציבורית באיזה תפקיד ועד כמה את שאפתנית וכו'....