שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי המוח. שקלתי לעשות הסבה לתחום החינוך בדגש על לקויות למידה, ואני מתלבטת בין תואר שני בלקויות למידה דרך אוניברסיטת תל אביב או הסבת אקדמאים להוראה במסלול חינוך מיוחד דרך בלוינסקי. בסופו של תהליך אני רוצה לעסוק בתחום חינוך מיוחד או במסגרת שילוב ולהתעסק עם אבחונים דידקטים. השאלה באיזה מסלול רצוי שאבחר? האם אחד המסלולים יקדם אותי מהר יותר לעבר תחום האבחונים? האם האיבחונים היום לא נעשים רק ע"י פסיכולוג? תודה ויום טוב.
מ
מיטל ווארפול
מאבחנת דידקטית
שלום מאיה,
לשאלתך, כדי לעבוד כמאבחנת דידקטית מומלץ ללמוד במסלול לקויות למידה לתואר שני בו תקבלי כלים תיאורטיים ומעשיים על אוכלוסיית לקויות למידה סוגי התערבות והליך האבחון. אם תבחרי במסלול של חינוך מיוחד תואר שני יהיה עלייך להשלים לימודי קורס או לימודי תעודה באבחון דידקטי. באוניברסיטת תל אביב התואר משלב גם לימודי תעודה.
אבחון דידקטי מתבצע על ידי מאבחנת דידקטית מוסמכת שיכולה להיות בוגרת תואר שני בלקויות למידה או בקורס אבחון דידקטי ועוד.... או פסיכולוגית מומחית בלקויות למידה. פסיכולוגית מורשית לבצע אבחון רגשי ולימודי מקיף -אבחון פסיכודידקטי בשונה מהמאבחן הדידקטי המבצע אבחון לימודי בלבד.