אני כרגע בהתלבטות לגבי בחירה ללימודי המשך.. אני עומדת לסיים ת. ראשון בפסיכולוגיה ומתלבטת בין לימודי: 1. ניתוח התנהגות באוניברסיטת ת"א 2. לקויות למידה.
רציתי לדעת אם בתואר שני בלקויות למידה אני אהיה מוסמכת לאבחן לקויות למידה ולעסוק כמאבחנת או שצריך לעשות בנוסף קורס באבחון דידקטי?
בנוסף הייתי רוצה לדעת באיזה תחום יהיה לי יותר קשה להשתלב בעבודה, וכמובן איזה תחום ישתלם לי יותר כלכלית. (יש לי ניסיון בשני התחומים...)
אשמח למענה מהיר.. תודה מראש, חן
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שלום חן, 2 המסלולים שבחרת הינם מבוקשים מאוד ומעניינים ויהיה לך קל מאוד למצוא עבודה בתחום.
לימודי תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל אביב לדוגמא כוללים גם לימודי תעודה באבחון דידקטי. כלומר תהיא מוסמכת לאבחן לקויות למידה אבחון דידקטי לא ריגשי. בנושא השכר, מנתחת התנהגות מוסמכת עובדת בחלק מהמשרה בארגונים שונים כמו אלו"ט העמותה לילדים בסיכון וכו'.... ומקבלת בין 50-100 ש"ח לשעה וכפרילאנסרית 250-150 ש"ח לשעה ולכן הרבה תלוי בהיקף המשרה שתבחרי השכר הוא גבוה בשוק הפרטי. לעומת זאת מאבחנת דידקטית שעובדת בקהילה ולא כפרילאנסרית מקבלת בין 300-500 ש"ח לאבחון+התערבות ובאופן פרטי זה יכול להגיע ל1000ש"ח לאבחון השכר משתנה בהתאם למקום שתעבדי בו ולכן אל תבחרי מסלול לימודים לפי שכר אלא לפי תחומי עניין ומה שקרוב יותר לליבך בהצלחה מיטל ווארפול
ח
חן
תואר שני בלקויות למידה
היי מיטל, כתבת לי בתגובה ש: לימודי תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל אביב לדוגמא כוללים גם לימודי תעודה באבחון דידקטי. כלומר תהיא מוסמכת לאבחן לקויות למידה אבחון דידקטי לא ריגשי.
באבחון ריגשי את מתכוונת להפרעות קשב וריכוז? מה ההבדל בין התואר באוניברסיטת ת"א+ קורס אבחון דידקטי, לבין התואר בבר אילן (שם נדרשת ת. הוראה) והאם אפשר להפיק מ-2 התארים האלה את אותן אפשרויות תעסוקה? או שבבר אילן התואר יותר נרחב וכולל אפשרות לאבחון של הפרעות קשב וריכוז?
תודה מראש, חן
ג
גילי
התלבטות
היי חן, זאת בדיוק ההתלבטות שניצבת בפני עכשיו. אשמח לשמוע מה החלטת בסוף ומה השפיע על ההחלטה שלך.