היי שאלה קטנה... לימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד ( בלי תעודת הוראה) מה בדיוק נותנים ?, איזה סוג התמחות שלאחר מכן אני יוכל למצוא עבודה בתחום זה ?
מ
מיטל ווארפול
אפשרויות תעסוקה חינוך מיוחד
שלום צליל, כבוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד ללא תעודת הוראה תוכלי לעבוד כסייעת, להשתלב בעמותה לילדים בסיכון בתפקידים שונים, באלו"ט כמשלבת, מטפלת ABA או מטפלת בילדים עם קשיי תקשורת ועוד... ללא תעודת הוראה לא תוכלי להשתלב בעבודה כמורה בבית ספר, או באופן פרטי בהוראה מתקנת. מי שעוסק בחינוך רצוי שתהיה לו תעודת הוראה....
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
צ
צליל
חינוך מיוחד
היי,
אשמח שתעני לי על עוד כמה שאלות: 1. מזה מטפלת ABA ? 2. בגגל שהציונים שלי לא מאפשרים לי להתקבל ללימודי הוראה חשבתי על לעשות תואר בחינוך באוניברסיטה הפתוחה , לאחר מכן אני יוכל להתקבל ללימודי הוראה באיזה ציון? וכמה זמן זה לוקח ?
תודה שאת עונה מהר :)
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד
שלום צליל, קיימת תוכנית לתעודת הוראה באוניברסיטה הפתוחה אני ממליצה לשלב בין תואר ראשון ותעודת הוראה. לימודי תעודת הוראה נמשך כשנתיים. ניתוח התנהגות יישומי (Applied Behavior Analysis (ABA, הינו תחום מדעי קליני הכולל עקרונות וחוקי התנהגות, שהתגלו בניסויים במעבדות ובסביבות שונות לטובת טיפול בקשיי התנהגות, תפקוד ולמידה של ילדים, בני נוער ומבוגרים. הטיפול ההתנהגותי מקיף את כל תחומי החיים וההתפתחות של הילד (שפה, תקשורת, מוטוריקה, משחק, כישורי חיים ועוד) ומותאם באופן אישי לכל ילד. העבודה כמטפלת היא במסגרת ביתית או במסגרת הגן/בית ספר.
בברכה מיטל ווארפול
צ
צליל
חינוך מיוחד
התעודת הוראה מהאוניברסיטה הפתוחה נחשבת פחות משאר המכללות ? עכשיו הבנתי שבמכללה הפתוחה קודם כול זה תואר בחינוך וא רק בתואר השני עושים את ההוראה , אני טועה?
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום צליל, תעודת הוראה מוכרת לרוב זהה בתכנית הלימודים