שלום, אני מורה לחינוך מיוחד כבר 7 שנים ומתכננת לקחת שנתיים של חצי שבתון כדי לצאת ללמוד. אני רצת מבולבלת כי יש מספר תחומים שמענינים אותי. רציתי לשנות כיוון לתחום התרפיות (באומנות או פסיכודרמה) או להיות קלינאית תקשורת. שאלותי: 1. האם פסיכודרמה נלמדים רק כלימודי תעודה? 2. מהם תנאי הקבלה ללימודי התרפיות האם בכל מקום צריך 300 שעות של קורסים באומנות או משחק כדי להתקבל? ואם כן, האם יש אפשרות להשלים שעות אלו בשנת הלימודים? 3. האם לימודי קלינאית תקשורת הם רק תואר ראשון נוסף? ואם כן, האם העובדה שעשיתי את התואר הראשון שלי לפני 10 שנים אומרת שלא יכירו לי בקורסים שלקחתי ואצטרך לחזור על סטסיסטיקה ואנגלית?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום דקלה, 1.פסיכודרמה: ענף השייך לתחום הפסיכותרפיה והטיפול הנפשי. ההכשרה בתחום-לימודי קורס, תעודה או תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה (בהתמחויות: אמנות, פסיכודרמה) או עבודה סוציאלית בהתמחות פסיכודרמה 2.תנאי הקבלה ללימודי הקורסים משתנים ממוסד למוסד לדוגמא מכון כיוונים-ראיון אישי, מכללת סמינר הקיבוצים הדרישות שתהיא בוגרת תואר ראשון פסיכולוגיה וכו'... לא בכל מוסד דורשים נסיון בתחום כדי להתקבל אם כי תצטרכי לצבור נסיון בשדה במהלך הלימודים ובמסגרת האקדמית. 3. כדי לעבוד כקלינאית תקשורת יהיה עלייך להשלים תואר ראשון בתחום. בנוגע לסטטיסטיקה ואנגלית החוק הוא עד 5 שנים יתכן ותדרשי להשלמות, תלוי אם תלמדי לתואר ראשון או לימודי תעודה.