אני רוצה מאוד לעבוד עם ילדים שיש להם בעיות תקשורת (וגם ילדים שיש להם בעיות התנהגות, אם כי מרכז ההתעניינות שלי הוא ילדים עם קשיי תקשורת)- כולל בשילוב. הבנתי ששיטת ניתוח ההתנהגות ABA היא שיטה נפוצה ויעילה.
האם לימודי ניתוח התנהגות מקיפים כדאי ללמוד באוניברסיטת תל אביב או בוינגייט? הבעיה בשבילי היא שהאמצעים שלי מצומצמים ואין לי כסף לשכר הלימוד שהם דורשים.
מה לגבי לימודי טיפול התנהגותי בהיקף פחות מצומצם? יש כל כך הרבה מקומות- מרכז שי, אלוט, בית ליאור ועוד. באיזה מקום כדאי ללמוד טיפול התנהגותי?
איזה מקום ייתן את ההכשרה הטובה ביותר ויאפשר יותר אופציות לתעסוקה?
*** אני לא מורה בהכשרתי, כך שלא אוכל לעבוד בזה כמו מורים שעוסקים בשיטה בתוך ביה"ס שהם נמצאים בו מלכתחילה, ואני מוטרדת גם מאפשרויות התעסוקה.
*** האם ישנו מקום שבו אפשר ללמוד יותר משיטה אחת על מנת לאפשר מקסימום גמישות והתאמה לצרכי הורים וילדים שונים? זה מאוד חשוב לי. הרי כל ילד הוא עולם ומלואו ויש לו צרכים שונים משל ילדים אחרים. הבנתי ששימוש אך ורק ב-ABA עלול להיות נוקשה מידי או מצומצם בהיבטים מסויימים. תודה רבה!
מ
מיטל ווארפול
טיפול בילדים
שלום, תודה שפנית אלינו, ילדים המאובחנים עם לקויות תקשורת, משתייכים לאוכלוסייה של חינוך מיוחד לדוגמא אוטיזם, אספרגר, PDD או קשיים התפתחותיים אחרים.
בתוכנית טיפול התנהגותית עפ"י שיטת הABA, נבנה צוות טיפול המורכב מהורי הילד, מנחת תוכנית, רכזת צוות ו- 3/5 מטפלים. חברי הצוות נפגשים פעם בשבוע או פעם בשבועיים לישיבת צוות המנוהלת ומוכתבת ע"י מנתחת התנהגות מוסמכת.
עומדות בפנייך מספר אפשרויות למסלולי לימודים כך שתוכלי להתמקצע ולעבוד עם אוכלוסייה של חינוך מיוחד : לדוגמא: קורס ABA למטפלות או רכזות בתוכנית התנהגותית/ לימודי תעודה מנתחת התנהגות מוסמכת/תואר ראשון בחינוך מיוחד/ מרפא בעיסוק/קלינאית תקשורת
לשאלתך: לימודי ניתוח התנהגות מסמיכים אותך להיות מנתחת ומנהלת תוכניות התערבות, לעומת זאת טיפול התנהגותי (אלוט, מרכז שי וכו') מכשירים אותך להיות מטפלת/סייעת/רכזת בלבד. תוכנית הלימודים "מנתחת התנהגות מוסמכת" הינה זהה בווינגייט ובאוניברסיטת תל אביב וראשי החוג שניהם חברים באגודה לניתוח התנהגות בישראל, ולכן אל חשש, בחרי את המוסד הקרוב ביותר מבחינה גיאוגרפית.
כדי ללמוד יותר משיטת טיפול אחת יהיה עלייך ללמוד לתואר ראשון ולא לימודי תעודה או קורס (תואר ראשון בחינוך מיוחד, מדעי התנהגות, ועוד......).