שלום רב אני בעלת תואר ראשון בספרות דרמה ופילוסופיה ותעודת הוראה בספרות ממכללת אורנים. לא עסקתי בהוראה כי אחרי הסטאג' גליתי שמאוד קשה לי ללמד בתיכון ואני מצטערת שלא למדתי הוראה לכיתות יסוד. במהלך השנים נאלצתי לעבוד במזכירות שירות לקוחות ומכירות על מנת להתפרנס שכן אין מה לעשות עם התואר הנל. היום אני בת 38 ונמאס לי מעבודות זמניות ורוצה למצוא כיוון שיעניק לי בטחון תעסוקתי. אני רוצה ללמוד משהו אבל פוחדת ששוב אבזבז זמן [שאין לי] וכסף על מקצוע שאין לו ביקוש. שאלתי היא- מה אוכל ללמוד בקורס/הסבה קצרה שיעניק לי מקצוע מבוקש והאם אוכל לעשות הסבה ללימודי הוראה לגיל הרך ויתחשבו בתעודת הוראה שכבר יש לי או שהדבר כרוך שוב בתואר של 3 שנים? איזה תחומים בהוראה [לגיל יסוד] יכולים להתאים לי תוך כדי התחשבות בתואר שיש לי? אילו מקצועות הולך היום בשוק התעסוקה? אודה לתשובתכם. ליאן
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים ותעסוקה
שלום ליאן,
אני מכירה מורים רבים שבחרו להשתלב בבית ספר יסודי עם תעודת הוראה של תיכון, ההפך לא אפשרי אבל במקרה שלך ניתן עד ששעות אופק יכנסו לפועל בכל בתי הספר.
מבחינה פורמלית כדי להתמחות בבית ספר יסודי יהיה עלייך ללמוד במסלול הסבה הנערך בין שנתיים לשלוש תלוי היכן תבחרי ללמוד.
אילו עוד תחומים מעניינים אותך חוץ מהוראה? במה את טובה? לימודי תואר שני באים בחשבון (נמשכים שנתיים)? אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול