שלום, אני בת 35 (אמא ל3) מעוניינת לעשות תואר ראשון בחינוך, בשאיפה להיות גננת בהמשך. יש מסלולי קבלה לגילאי 30+? האם יש הבדל בין המכללות אם אני רוצה לעבוד בגני עירייה? האם חייבים ללמוד במכללה או שיש אוניבסיטאות שבהם יש לימודי ערב ? אציין שעד כה למדתי לתואר ראשון בהנדסה אך לא סיימתי ואני הנדסאית מכונות. תודה.
ט
טל בוטנר
לימודי חינוך בגיל 30
שלום נדיה,
ישנם לימודי ערב בחינוך לגיל הרך בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ וביניהם: מכללת אחווה, מכללת קיי, האוניברסיטה הפתוחה ועוד. למיטב ידיעתי, מלבד האוניברסיטה הפתוחה אין אוניברסיטאות שמציעות לימודי ערב בחינוך.
לגבי תנאי הקבלה מעל גיל 30, לרב יבקשו ממך או ציון פסיכומטרי או תעודת בגרות או אף אחד מהן. תנאי הקבלה למועמדים מעל גיל 30 משתנים בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן אני ממליצה לך לפנות ישירות אל מוסד הלימוד בו את מעוניינת ללמוד.
עד כמה שידוע לי לא קיים הבדל בין המכללות השונות לבוגרי המסלול המעוניינים להשתלב בגני עירייה כל עוד הלימודים מוכרים ע"י המל"ג.
הנדסאים המעוניינים ללמוד חינוך יכולים לפנות להסבת הנדסאים להוראה אך יוכלו לעסוק רק בתחומים אותם למדו במסגרת לימודי הנדסאים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד המציעים אותו, תכני הלימוד ועוד.